5 concrete voordelen van een warmtepomp
Scroll verder

Soms wordt de aankoop van een warmtepomp afgewogen op een simpele balans: de kost tegenover de opbrengst. Maar met een warmtepomp investeer je op verschillende terreinen. Je kan er dus ook op verschillende vlakken mee winnen. Wij geven alvast vijf heel concrete voordelen.

1)       Je bespaart (veel) energie tegenover klassieke systemen

Traditionele verwarming op aardgas of aardolie moet het ruimschoots afleggen tegen de energiezuinigheid van een warmtepomp. Een warmtepomp verbruikt slechts minimaal energie. Dat voel je in je energierekening, zeker nu de energiekosten steeds stijgen.

2)       Je verwarmt groen

Als je de combinatie aangaat met zonnepanelen betaalt je investering zich in snelvaart terug. Want je zonnepanelen leveren de energie voor je pomp. Je bent dus niet meer afhankelijk van aardgas of stookolie, noch van de wisselende energieprijzen.  Weet dat je met een warmtepomp hoe dan ook bijzonder milieuvriendelijk bezig bent. Dat is al een zeer mooie winst.

3)       Je verwarmt vloer en water met één installatie

Voor woningen met vloerverwarming is een lucht-waterwarmtepomp de beste keuze. Dit soort pompen is ideaal voor een gelijkmatige verwarming van je woonruimte. Maar wist je ook dat een lucht-waterwarmtepomp eveneens je sanitair water kan verwarmen? Zo sla je, met beperkte kosten, een dubbele slag.

4)       Je verwarmt en koelt met één installatie

Wie vroeger zijn huis wou koelen, koos voor een airco-systeem als toevoeging op het bestaande verwarmingssysteem. Een lucht-luchtwarmtepomp combineert beide functies. Een lucht-luchtinstallatie is zowel een airco als een flexibel verwarmingssysteem. Met een vrij beperkte investering houd je het in de zomer aangenaam koel en hoef je in de winter geen extra donsdekens te laten aanrukken.

5)       Je verwarmt innovatief

Een warmtepomp is geen nieuw systeem. Het principe werd al een eeuw geleden bedacht. Wel is de technologie, zeker de laatste jaren, veel gebruiksvriendelijker en betaalbaarder geworden. En het systeem blijft innovatief. Daarom is er ook continu de koppeling met moderne technieken als fotovoltaïsche cellen, vloerverwarming, een intelligente thermostaat of digitale apps. Met een warmtepomp leg je een patent op de toekomst.

Alles weten over de voordelen van een warmtepomp? Neem contact met ons op.