Wat is de prijs van een hybride warmtepomp?
Scroll verder

Met een hybride warmtepomp snoei je danig in je energiekosten. Dit intelligente systeem combineert de functies van ketel en warmtepomp. Zo haal je het hoogst mogelijke rendement. Maar wat betaal je nu voor een hybride pomp? En hoe snel verdient ze zich terug?

Een voorsprong op je energiefactuur

Een hybride warmtepomp combineert op een slimme manier een lucht-waterwarmtepomp met een gasgestookte hoogrendementsketel. Is het warm, dan draait de warmtepomp op volle kracht. In koudere dagen doet voornamelijk de hoogrendementsketel het werk. Zo optimaliseert een hybride warmtepomp het energierendement.

Prijs volgens toesteltype en kwaliteit

De pomp zelf bestaat in verschillende types: een systeem waarmee je enkel de woonruimtes kan verwarmen, een type dat geschikt is voor verwarming van sanitair en CV-water, of een combinatie van beide. De keuze van type beïnvloedt de prijs van je installatie. Uiteraard bepaalt ook de kwaliteit van het toestel de prijs. En op kwaliteit bespaar je in dit geval beter niet, want die maakt juist hoeveel je te winnen hebt met je aankoop, en voor hoe lang.

Energieprijzen als variabele kost

Hybride pompen geven assistentie aan je verwarmingssysteem met gas of met mazout. De energieprijzen zijn een variabele factor in de kost van je warmtepomp. Daar heb je geen vat op. Maar dat de energieprijzen blijven stijgen, lijkt vandaag wel een zekerheid…

Ook het vermogen bepaalt de prijs

Hoe hoger het vermogen van je hybride warmtepomp, hoe meer je betaalt voor je toestel. Dat heeft natuurlijk veel te maken met kwaliteit, en met de verwarmingseisen die je stelt.

Kiezen, combineren en vernieuwen

Aan de prijs van een hybride pomp kan je geen standaard prijskaartje hangen. Veel hangt af van jouw situatie en wensen. Niet iedereen is immers gebaat bij eenzelfde soort installatie. Soms is het nuttiger om bepaalde systemen en toepassingen te combineren. Laat je door experts begeleiden naar de juiste keuze in prijs-kwaliteit voor jouw project. En vergeet natuurlijk ook de mogelijkheden niet om zelf energie op te wekken.

Meer weten over de werking van een hybride warmtepomp? Contacteer onze experts.