Facebook

Koelen doe je met een airco met split-unit

Het herhaalt zich elke zomer: enkele hete dagen en de warmte raakt het huis niet meer uit. En na weer een slapeloze nacht, denk je: had ik maar… Inderdaad, had je die airco maar gekocht. Ga echter niet overhaast tewerk. Want je woning koelen, laat je best over aan een professional. 

Wat is dat precies, een split-unit airco? 

Bij een airco met split-systeem heb je een unit binnen in je woning en een unit aan de buitenzijde. Die ontdubbeling is er altijd bij airconditioning d.m.v. een warmtepomp. Een lucht-lucht warmtepomp werkt immers met binnen- en buitenlucht. Ze kan tegelijk koelen en verwarmen. Een ingenieus systeem dat je het hele jaar door verzekert van een aangenaam binnenklimaat. 

Voor grotere ruimtes bestaan er ook multi-splitsystemen. Op één buitenunit kunnen dan meerdere binnenunits worden aangesloten. Die blazen op verschillende plaatsen gekoelde lucht binnen in de ruimte.  

Een airco die nog mooi oogt ook 

Installaties die goed functioneren maar het uitzicht bederven, daar houden wij niet van bij Frigo Noël & David. Wij kiezen steevast voor esthetische oplossingen. De binnenunit van een split-unit airco kan hoog of laag tegen de wand worden geplaatst. Je kan hem ook laten integreren in een muur of kast, of in je plafond. De buitenunit komt op het dak of tegen de gevel. 

De modellen geplaatst door Frigo Noël & David zijn stuk voor stuk ontworpen door topmerken en hebben een subtiel design. 

 Experts kiezen voor een split-unit airconditioner  

 ‘Less is more’ geldt voor airco’s beslist niet. Mobiele of zeer compacte airco’s kunnen niet op tegen de kwaliteit van een professioneel geïnstalleerde aircoheater. Onze professionals raden unaniem een split-unitsysteem aan voor een betrouwbare, gelijkmatige en gezonde koeling van je woning. Bovendien kan dit systeem nagenoeg onhoorbaar en onzichtbaar worden geplaatst. Daarmee hebben we ineens ook alle mogelijke vooroordelen tegenover airco’s tegengesproken. 

 Wil je meer info over onze air conditioningsystemen? 

 Maak hier een afspraak. Wij adviseren je met plezier.  

Website by Tonc +