4 redenen waarom je best voor airco inclusief installatie kiest.

Scroll verder

In deze blog geven we je vier heldere redenen waarom je een airco best laat installeren door een specialist en niet als doe-het-zelver aan de slag gaat.

  1. Selectie van het juiste systeem

De meeste airco’s in een woning zijn in feite lucht/lucht warmtepompen. De mogelijkheden op vlak van merken, types, vermogens,… zijn eindeloos. Dit betekent dat je best bij een specialist advies vraagt over het meest aangewezen systeem. Zo bestaan er singlesplitsystemen en multisplitsystemen. Voor de binnenunits heb je bijvoorbeeld de keuze uit laag bij de wand of hoog aan de wand modellen. Ook kan je kiezen voor inbouwtoestellen.

  1. Vakkundige installatie

Een correcte installatie en afstelling van een airco vereist heel wat ervaring en vakmanschap. Als doe-het-zelver die nog nooit zo’n installatie heeft geplaatst, begin je daar best niet aan. Allereerst is het belangrijk om vakkundig de leidingen te plaatsen én netjes weg te werken. Daarnaast moet je zorgen voor de juiste verbindingen. Een laatste opdracht is de correcte afstelling van de airco, zodat deze op de juiste manier functioneert met een minimaal energieverbruik.

  1. Garantie

Kwaliteitsmerken als General en Daikin willen absoluut dat hun aircotoestellen op de correcte manier worden geplaatst. Zij investeren bijzonder veel in de opleiding en training van hun installateurs. Dit betekent ook dat je bij eigen plaatsing van geen enkele garantie vanwege de fabrikant geniet. Alleen bij een installatie door een erkende installateur geniet je van de gebruikelijke garantievoorwaarden.

  1. Naservice

Het kan tijdens de levensduur van je airco altijd nodig zijn dat er een interventie vereist is van een specialist. Naast regelmatig onderhoud kan er steeds een panne opduiken. Wanneer je een installatie zelf geplaatst hebt, zal het bijzonder moeilijk zijn om een vakman te laten langskomen. Uiteraard geven deze voor interventies de voorkeur aan hun eigen klanten. Veel specialisten voeren zelfs geen onderhoud of herstellingen uit aan installaties die ze zelf niet geplaatst hebben.

Op zoek naar een vakman voor de installatie van airco? Contacteer Frigo Noël & David.