De vooroordelen over airconditioning ontkracht

Scroll verder

 

Airco kampt nog met verschillende vooroordelen. Totaal fout! We zetten de verschillende vooroordelen op een rijtje en ontkrachten ze met harde feiten.

 

Airco stoort en maakt veel lawaai

Airco’s van kwaliteitsmerken hoort u amper. Zowel de binnenuit als de buitenunit zijn fluisterstil. Let bij de vergelijking van merken en types goed op de technische details. Geluid wordt uitgedrukt in dB(A). Elk 10dB(A) betekent een verdubbeling van het geluidsniveau.

 

Airco heeft alleen nut in de zomer

Wie airco in de auto heeft, weet wel beter: airco is comfortabel, het hele jaar door. Moderne aircosystemen produceren niet alleen koude lucht, maar ontvochtigen, filteren en verversen de binnenlucht. Sommige airco’s, bijvoorbeeld warmtepompen, hebben ook een functie om te verwarmen. Airco’s laten u genieten van een aangenaam binnenklimaat, winter en zomer.

Een airco staat in de weg en neemt veel plaats in
Bij vaste airco’s plaatsen we de binnenunits aan de wand, boven een deur of onder of in het plafond. In vele gevallen werken we deze zo goed als onzichtbaar weg in het plafond. Ook de buitenunits stellen we discreet op, meestal op een plat dak.

Airco veroorzaakt besmettingen met Legionella
De kans op besmetting met Legionella door een aircosysteem is nul. De Legionellabacterie werkt alleen in water tussen 30 graden en 50 graden celcius en dan nog alleen bij verneveling. Ons hoofdmerk General werkt uitsluitend met aircosystemen die geen water vernevelen. Besmetting is dus uitgesloten.

Airco heeft een hoog kostenplaatje
Veel mensen kopen bij een warme zomer impulsief een draagbaar of verrijdbaar aircotoestel. Het duurt dan meestal niet lang vooraleer ze tot de vaststelling komen dat ze hiermee een slechte koop hebben gedaan. Een betere investering was een splitsysteem van een kwaliteitsmerk zoals General. Deze gaan veel langer mee, zelfs probleemloos tot 15 jaar en meer. De initiële investering ligt wat hoger, dankzij de lange levensduur is het absoluut een betere koop.

 

Airco verbruikt te veel stroom
Moderne airco’s bereiken een zeer hoog energierendement. Dit betekent dat ze in verhouding tot hun koelvermogen zeer weinig energie verbruiken. Zo krijgt u in ruil voor elke kW die u op vlak van elektriciteit in de airco steekt, maar liefst 3 kW aan koelvermogen terug. Bij airco’s met inverterregeling ligt dit rendement zelfs nog hoger. De extra besparing loopt in die gevallen op tot zo’n 30 procent.
Airco is alleen voor bedrijven
Vroeger zag u airco bijna uitsluitend in luxehotels of chique kantoren. Later deed airco zijn intrede in winkels en horecazaken. Inmiddels bestaan er compacte en zeer betaalbare modellen voor bij u thuis. Alles staat in het teken van een aangenaam binnenklimaat.
Airco maakt je verkouden
Airco maakt u niet verkouden. U raakt verkouden door te veel luchtbeweging én een te groot verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur. Beperk daarom het verschil tot 5 graden celcius.

 

Meer weten over de voordelen van airco? Contacteer dan Frigo Noë & David. Wij komen graag langs voor een vrijblijvend voorstel en verdere toelichting.