Welk merk van warmtepomp kan ik best kiezen?

Scroll verder

Warmtepompen zijn de ideale manier om goedkoop en energiezuinig te verwarmen. Goed voor het milieu én voor je portemonnee. Ben je op zoek naar een warmtepomp? En kan je maar niet beslissen welk merk je wilt? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Merken van warmtepompen kan je eigenlijk vergelijken met automerken. Ben jij iemand die kiest voor het design van een Porsche? Of is een Volkswagen Golf met degelijke reputatie meer jouw ding? In de wereld van warmtepompen geldt eigenlijk exact hetzelfde redenering. De belangrijkste factoren die de prijs van het toestel bepalen zijn: prestatie, merknaam, design en reputatie.

Daikin is een van de meeste gekende merken van warmtepompen. Maar ook LG en Panasonic bieden warmtepompen aan. En heel wat installateurs werken graag met zeer degelijke, betrouwbare huismerken, zoals General.

Het zal je niet verbazen dat je voor design warmtepompen extra budget moet voorzien. Daikin heeft bijvoorbeeld heel mooie modellen, maar vaak zijn die moeilijker te herstellen en open te maken. Zeker in vergelijking met een klassiek model van warmtepomp. Bovendien betaal je een meerprijs voor de naam van het merk.

Die meerprijs valt natuurlijk weg als je gaat voor een warmtepomp van een degelijk huismerk. Let hierbij wel goed op de reputatie van de installateur. Alleen ervaren vakmensen weten exact waar ze op moeten letten en bieden dankzij hun vakkennis uitsluitend betrouwbare toestellen aan. Daarvoor kijken ze niet alleen naar prestatie, maar ook naar gebruiksgemak en naar hoe vlot je onderdelen kan vervangen.

Zoek je een goed merk van warmtepomp? Een ervaren installateur geeft advies in functie van je budget. Maar één ding moet je altijd voor ogen houden: of je nu gaat voor Daikin, LG, Panasonic of een huismerk, het allerbelangrijkste blijft de installatie. Die moet vlekkeloos verlopen, zodat je een zo hoog mogelijk rendement uit je warmtepomp haalt.

PS: meer weten over warmtepompen? Hier ontdek je het verschil tussen lucht-lucht warmtepompen, hybride warmtepompen en lucht-water warmtepompen.