Een airco op kantoor: hier moet je op letten
Scroll verder

Op bureau, in vergaderzalen, open deskruimtes, spreeklokalen: wie aan het werk is, doet dat graag in alle comfort. En op alle dagen van het jaar. Dan kan een airco op kantoor een weldaad zijn. Als je tenminste een paar richtlijnen in acht neemt.

Kies voor een vaste, professionele installatie

Ze schieten ‘s zomers als paddenstoelen uit de kantoorgrond, de kleine ventilatoren die werknemers de nodige koelte moeten toewaaien. Zonder doeltreffend resultaat, zo is intussen algemeen geweten. Ook kleine, mobiele installaties maken een opmars. Die halen echter nooit de kwaliteit van een professionele installatie. En voor airco is kwaliteit net wel belangrijk. Want een goede airco maakt je personeel blij, een slechte is een bron van ergernis.

Bepaal de juiste capaciteit

Gouden regel voor een airco-installatie: voorzie hem op de juiste plekken en met de correcte capaciteit. Welke ruimtes wil je precies koel houden? Hoeveel mensen zitten er in die ruimte? Hoe groot is de te koelen ruimte? Over- of onderdimensioneren is sowieso een slecht idee. Maak dus een goede voorcalculatie.

Denk esthetisch

Dat kan en mag zeker, als je voor airco kiest. Het toestel inbouwen is doorgaans een stijlvolle oplossing. Al mag het design van bepaalde toestellen zeker gezien worden. Besteed eveneens aandacht aan het geluid. De geluidshinder van kwalitatieve toestellen is miniem, maar dan moet je wel het juiste merk en type kiezen.

Een goed geplaatste airco maakt niet ziek

Een misvatting is dat airco’s ziek zouden maken. Dat is niet het geval. Van een airco raak je niet verkouden. Integendeel, moderne airco’s koelen en filteren de lucht. Waar je wel ziek van wordt, is van te veel luchtverplaatsingen en van te grote verschillen tussen de temperatuur binnen en buiten. Installeer je airco dus op de juiste plaats, zodat mensen niet in de luchtstroom komen te zitten. Of je hebt binnenkort een probleem met ziekteverzuim…

Een airco installeren op jouw kantoor? Vraag vrijblijvend een offerte aan.