Op zoek naar een compacte airco? Lees eerst deze blog.
Scroll verder

Wanneer mensen airco in huis willen laten installeren, dan vragen ze vaak naar een compacte airco. Ze hebben liever geen te groot aircotoestel dat veel ruimte in beslag neemt en sterk in het oog springt. Een compacte of te kleine airco heeft evenwel ook nadelen. Zo moet deze continu aan een hoog toerental draaien om de gewenste koeling te bereiken. Een betere oplossing voor een compacte airco is het kiezen voor een inbouwtoestel dat door experts ter zake discreet kan worden weggewerkt achter een kast of in een plafond.

Steeds meer mensen raken terecht overtuigd van de talrijke voordelen van een energiezuinige lucht – lucht aircoheater. Deze warmtepomp koelt niet alleen een woning, ze kan deze ook verwarmen met een bijzonder hoog energierendement.

Een warmtepomp heeft steeds een binnen- en een buitenunit. De buitenunit kan discreet op een plat dak of tegen een gevel geplaatst of geïnstalleerd worden. Voor de binnenunit vragen sommige klanten een compacte airco.

Nooit een te compacte airco kiezen

Een goede vakman zal nooit een te compacte airco adviseren. In de eerste plaats moet je kijken naar het nodige koelvermogen. Een voldoende groot koelvermogen is noodzakelijk om de airco aan een laag toerental te kunnen laten functioneren.

Wanneer je voor een te compacte airco kiest, dan moet de warmtepomp aan hogere luchtsnelheden draaien, waardoor het comfort in de ruimte sterk daalt. Het bepalen van het noodzakelijke koelvermogen – en dus het juiste aircotoestel – laat je dan ook best over aan een ervaren specialist.

Airco discreet installeren

Er bestaan betere manieren om een airco discreet te installeren. Naast de opbouwtoestellen die je zowel aan de wand als tegen het plafond kan bevestigen, bestaan er ook heel wat inbouwairco’s. Deze kan je discreet wegwerken in het plafond of achter een kast. In winkels en commerciële ruimtes zien we vooral cassettetoestellen. Ook deze zijn zeer discreet weg te werken in valse plafonds. Daarnaast bestaan er voor verschillende toesteltypes nog uiteenlopende designopties.

Nood aan een compacte airco? Contacteer Frigo Noël en David voor het juiste advies. Wij komen vrijblijvend langs voor een technische analyse ter plaatse.