Kan je ziek worden van airco?
Scroll verder

Veel mensen vragen zich af of je ziek kan worden van airco. Het antwoord op deze vraag is dubbel. Ja, als je de airco slecht plaatst en niet kiest voor het juiste toestel. Neen, als je de keuze van het aircotoestel en de correcte plaatsing toevertrouwt aan een vakman.

Het is algemeen geweten dat verkoudheden worden veroorzaakt door koude luchtstromen. Airco’s genereren wel koele luchtstromen, maar het is niet de bedoeling dat deze rechtstreeks naar het lichaam worden verstuurd. De koelte van een airco ervaar je onrechtstreeks, omdat de airco de algemene temperatuur in een ruimte doet dalen.

Te hoge luchtverplaatsingen

Bij een airco met een te zwaar debiet, loop je effectief het risico om ziek te worden. Dit toestel draait aan te hoge snelheden en genereert daardoor te veel koude luchtverplaatsingen, waardoor de koude rechtstreeks op het lichaam belandt. De juiste keuze van airco is dan ook van groot belang om ziektes te voorkomen.

Koude niet rechtstreeks op het lichaam

Ook de opstelling van de airco bepaalt of je er al dan niet ziek van wordt. Zo moet je de luchtstromen van de airco met de juiste opstelling richten zodat ze niet rechtstreeks op personen terechtkomen.

Kan airco virussen en bacteriën verspreiden?

Airco’s die bij je thuis worden geïnstalleerd verspreiden geen virussen en bacteriën. Zo wordt de binnenunit rechtstreeks verbonden met de buitenunit, waarbij er geen lucht wordt uitgewisseld tussen de verschillende ruimtes. Er komt voortdurend verse lucht binnen, rechtstreeks van buiten. Dit voorkomt het verspreiden van virussen en bacteriën via de airco. Uiteraard is ook een jaarlijkse reinigingsbeurt van de filter van groot belang.

Vertrouw op een ervaren vakman voor het juiste aircotoestel en een correcte plaatsing. Zo word je nooit ziek van de koude luchtverplaatsingen. Contacteer Frigo Noël & David voor meer informatie.