Facebook

Zonneboiler en warmtepomp, de perfecte match

Bij Frigo Noël & David volgen we de nieuwste evoluties op vlak van warmtetechniek, energie en milieu. Er komen steeds nieuwe systemen op de markt die het leven niet alleen makkelijker maken, maar ook vriendelijker voor je portemonnee én voor je omgeving.   

 Jouw warmtepomp is onze zaak 

 Van warmtepompen kennen we alles, bij Frigo Noël & David. Want dat is wat we doen: wij plaatsen jouw warmtepomp zodat jij je woning of zaak kan verwarmen en koelen met een minimum aan energie 

 Wij werken met de beste merken en de meest moderne installaties. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit. Dat heeft onze 45 jaar lange ervaring met koel- en verwarmingstechnieken ons geleerd. 

 Onze werkwijze en installatie passen wij aan jouw wensen aan. Wij plaatsen lucht-water of lucht-lucht systemen, afhankelijk van wat jij nodig hebt voor jouw woning. 

Ga ik voor een warmtepompboiler of voor een zonneboiler? 

 Een zonneboiler is een erg interessante manier om water warm te maken. Daar doen we niets van af. Met een zonneboiler maak je water warm op een bijzonder energiezuinige en milieuvriendelijke manier. Hoe dit werkt? Op het dak staan collectoren die in verbinding staan met de boiler. De warmte van de zon genereert rechtstreeks het warme water. 

Anders dan met een zonneboiler liggen er voor een warmtepompboiler geen leidingen naar je dak. De boiler wordt in je huis geplaatst en haalt zijn warmte uit de omgevingslucht.  

 Moeilijke keuze, tussen die twee prima opties. Maar misschien hoef je die keuze wel helemaal niet te maken. 

 Warmtepomp en zonneboiler, het ideale huwelijk 

 Waarom kiezen als je twee uitstekende oplossingen ook met elkaar kan combineren? Er zijn immers boilers die dit mogelijk maken. Dit soort toepassing heeft verschillende voordelen. Zo kan de warmtepomp bijvoorbeeld bijspringen als er te weinig zoncapaciteit is. De benodigde oppervlakte voor de zonnecollector is hier ook veel kleiner. 

 Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning of zaak? 

 Maak hier een afspraak en wij zoeken het voor je uit 

Website by Tonc +