Ben je de hitte in je woonkamer, je slaapkamers of andere ruimtes in je woning beu? Zie je het niet zitten om te werken met mobiele airco’s? Kies dan voor een vaste airco in de vorm van een lucht – lucht warmtepomp. Via deze techniek installeert Frigo Noël vaste airco in zowel bestaande woningen als in nieuwbouwprojecten. Je mag daarbij rekenen op een totaalservice. Wij komen langs voor een technisch plaatsbezoek en geven je advies voor de meest optimale installatie. Vervolgens installeren wij de vaste airco, inclusief al het leidingwerk. Nadien mag je rekenen op een betrouwbare naservice. Vaste airco laten plaatsen? Contacteer Frigo Noël voor een plaatsbezoek.

Waarom een lucht-lucht warmtepomp als vaste airco?

Vrijwel elke vaste airco die vandaag nog geplaatst wordt in een particuliere woning, is in de vorm van een lucht-lucht warmtepomp. We spreken hier over een uiterst energiezuinige installatie. Zo werkt deze vaste airco volgens hetzelfde principe als een koelkast.

Je verbruikt een beetje elektriciteit om de warmte aan de ruimte te onttrekken en koele lucht in te blazen. In de winter kan je deze warmtepomp zelfs in de omgekeerde richting gebruiken als verwarmingstoestel. Je hebt dus twee functies voor de prijs van één.

En dit gebeurt bijzonder energiezuinig. Eén eenheid elektriciteit levert maar liefst vier eenheden warmte of afkoeling op. Dat is vele keren beter dan traditionele installaties op fossiele brandstoffen.

Hoe verloopt de plaatsing van vaste airco?

Wanneer je kiest voor een vaste airco in de vorm van een lucht – lucht warmtepomp dan heb je steeds een binnen- en een buitenunit nodig. Deze worden met elkaar verbonden door koperen leidingen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we deze zeer discreet wegwerken in valse plafonds, via kruipkelders en zolders,… Het binnentoestel bestaat in verschillende vormen. Langs deze weg wordt de afgekoelde of opgewarmde lucht in de ruimte gebracht.

Waarom vaste airco laten plaatsen door Frigo Noël?

Je bent allereerst verzekerd van deskundig advies op basis van een plaatsbezoek. Ontdek hier onze werkwijze. Daarnaast ga je in zee met een koeltechnisch bedrijf dat al meer dan 45 jaar ervaring op de teller heeft. Het bedrijf is nog steeds een familiebedrijf met een zaakvoerder van de tweede generatie. David Petit werkt nog steeds op de werf mee aan de projecten, samen met zijn zoon David junior en een vaste technische medewerker. Er wordt alleen gewerkt met kwaliteitsvol materiaal. Voor de vaste airco adviseren wij de lucht – lucht warmtepompen van General, maar ook andere kwaliteitsmerken zoals Daikin zijn perfect mogelijk.