Ben je voor de provincie Vlaams-Brabant op zoek naar een betrouwbaar installatiebedrijf voor het plaatsen van airco? Frigo Noël uit Booischot garandeert in heel Vlaams-Brabant een totaalservice voor airco. Dit omvat allereerst een plaatsbezoek met het juiste technische advies. Vervolgens neemt Frigo Noël de volledige installatie op zich, inclusief het plaatsen van de leidingen. Na de plaatsing mag je ook in Vlaams-Brabant rekenen op een snelle naservice voor je airco. In vele gevallen plaatsen wij airco in de vorm van een lucht – lucht warmtepomp. Deze flexibele airco heeft indien gewenst ook de functie om de ruimte te verwarmen. Wil je airco in Vlaams-Brabant? Contacteer Frigo Noël voor een plaatsbezoek.

Een lucht – lucht warmtepomp plaatsen in Vlaams-Brabant?

Wanneer je in een particuliere woning een airco wilt plaatsen, dan vormt een lucht-lucht warmtepomp de beste keuze. Deze technologie kan je in aangepaste vorm ook toepassen voor het koelen van grote gebouwen.

Een warmtepomp werkt volgens dezelfde principes als een koelkast. Je investeert een beperkte hoeveelheid energie in de warmtepomp, waarna deze de warmte onttrekt aan een ruimte. Je kan de werking van een warmtepomp ook omkeren waardoor deze de ruimte opwarmt.

Het grote voordeel van een lucht-lucht warmtepomp is de hoge energie-efficiëntie. Je verbruikt amper één eenheid elektriciteit om uiteindelijk vier eenheden warmte of koeling te bekomen. Een warmtepomp wordt dan ook gerekend tot een optie voor alternatieve energie.

Wat omvat de plaatsing van een lucht-lucht warmtepomp?

Voor een lucht-lucht warmtepomp heb je steeds een binnen- en een buitenunit nodig die met elkaar verbonden zijn. Meestal komt de buitenunit op het dak of tegen een gevel. Koperen leidingen maken de verbindingen met één of meerdere binnenunits. Frigo Noël beschikt over het nodige vakmanschap om de leidingen uiterst discreet weg te werken.

Kies Frigo Noël voor de installatie van airco in Vlaams-Brabant

Met Frigo Noël kies je voor absolute zekerheid. Wij beschikken over meer dan 45 jaar ervaring als koeltechnisch bedrijf. Wij zijn een familiebedrijf waar vader en zoon alle projecten samen realiseren met een vaste technische medewerker. Wij besteden veel aandacht aan het juiste advies.

Ontdek hier onze werkwijze. Wij gebruiken uitsluitend warmtepompen van gerenommeerde merken. Zo plaatsen wij bij voorkeur de warmtepompen van het merk General.