Is een onderhoudscontract voor mijn warmtepomp nodig?
Scroll verder

De voordelen van een warmtepomp zijn talrijk. Je verwarmt op een milieuvriendelijke manier en verbruikt weinig energie. Het gevolg? Een lagere energiefactuur. Toch lees je op heel wat forums verhalen van mensen die ontevreden zijn over de prestatie van hun warmtepomp. De theoretische besparing draait in de praktijk helemaal anders uit. Het toestel verbruikt veel meer dan verwacht.

De kans is groot dat bij deze mensen de warmtepomp ofwel niet juist is geïnstalleerd ofwel niet goed onderhouden is. Misschien is er een probleem met het koelcircuit of koelmiddel? Of werd de buitenunit niet grondig genoeg gecontroleerd? En wat met de voordruk op het expansievat?

Je doet er goed aan om je installatie minstens om de 2 jaar, maar liefst elk jaar te laten controleren. Daarom kan je best een onderhoudscontract bij je warmtepomp afsluiten. Zo wordt de kans kleiner dat je voor verrassingen komt te staan, waardoor je zuinige warmtepomp helemaal niet meer zo zuinig wordt.

Een onderhoudscontract voor je warmtepomp kan je alleen maar voordelen opleveren. Want warmtepompen zijn interessante, maar zeer technische toestellen die specifiek onderhoud vereisen. Vuil en stof maken nu eenmaal deel uit van elk huishouden en kunnen de werking van je warmtepomp sterk beïnvloeden. Het gevolg? Een lager rendement en een kortere levensduur van je toestel. Met een onderhoudscontract voor je warmtepomp kan je mankementen sneller opsporen en oplossen, waardoor je minder schade zult ondervinden. De kans dat je bijvoorbeeld midden in de winter zonder verwarming valt, wordt daardoor veel kleiner.

Welk type onderhoudscontract je best afsluit voor je warmtepomp hangt af van specifieke factoren, dus je bespreekt het best op voorhand met je installateur. Heb je bijvoorbeeld een kledingwinkel? Dan lopen er veel mensen bij je binnen en buiten. Die mensen nemen veel stof met zich mee en dat blijft gemakkelijk hangen in textiel. Maar heb je gewoon bij je thuis een warmtepomp staan? Dan is een eenvoudig onderhoudscontract prima.

Een degelijk onderhoudscontract voor je warmtepomp rendeert. Spreek er daarom over met je installateur, zo ben je gerust. Meer weten over hoe wij werken? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder.