Hoe vaak is onderhoud voor mijn warmtepomp nodig?
Scroll verder

Steeds meer mensen kiezen een warmtepomp voor hun warm water en verwarming. Warmtepompen zijn niet alleen een energiezuinige oplossing, maar ook nog eens ecologische toestellen. Goed voor je portemonnee en voor het milieu. Maar net zoals bij klassieke toestellen, is regelmatig onderhoud voor je warmtepomp onontbeerlijk. Zo blijf je zeker dat de pomp optimaal presteert.

Hoe vaak je warmtepomp onderhouden?

Doorgaans raden we mensen aan om één keer per jaar hun warmtepomp te laten onderhouden. In sommige gevallen kan dat ook om de twee jaar, maar het is beter om elk jaar naar het toestel te laten kijken. Zo hou je de performantie het hoogst en blijft de warmtepomp heel zuinig.

Waarom je warmtepomp onderhouden?

Warmtepompen zijn interessante, maar heel technische toestellen die een specifiek onderhoud nodig hebben. En dat is niet iets wat je zomaar zelf kan doen. Wil je een rendabel en zuinig toestel? Dan doe je er goed aan om een vakman in te schakelen voor het afstellen en onderhouden van je warmtepomp.

In elk huishouden zijn vuil en stof aanwezig, wat een grote impact kan hebben op de werking van je warmtepomp. Laat je je toestel regelmatig onderhouden en reinigen? Dan krijg je een optimaal rendement en een langere levensduur.

Daarnaast detecteer je mankementen sneller als je toestel regelmatig wordt onderhouden. Zo voorkom je dat je plots zonder warm water of zonder verwarming valt.

Ten slotte is regelmatig onderhoud van je warmtepomp ook belangrijk voor de garantie. Is je toestel correct onderhouden? Dan respecteer je de voorwaarden van je garantie. Is je warmtepomp niet goed onderhouden? Dan is de kans op onenigheid groter als er iets misloopt.

Een warmtepomp met onderhoudscontract

Wil je zeker zijn dat je installatie krachtig en efficiënt blijft presteren? Dan is een onderhoudscontract voor je warmtepomp interessant. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je zeker van een kwalitatief en regelmatig onderhoud.

Moet jouw warmtepomp onderhouden worden? Neem dan gerust contact op, we helpen je graag verder.