Zo wordt een koelcel op maat gecreëerd.
Scroll verder

Een koelcel op maat vormt voor een specialist in professionele koelsystemen geen enkel probleem. Een echte koelcel op maat wordt ter plaatse gebouwd, volledig passend binnen de voorziene ruimte. Wij vertellen alvast hoe wij als koelspecialisten te werk gaan voor een koelcel op maat.

 

Vooraleer een koelcel op maat te creëren, is het uiteraard belangrijk om het gewenste koelvolume in te schatten. Zo is het cruciaal om de koelcel zeker niet te groot te maken. Des te meer vrije lucht er in de koelcel overblijft, des te meer warmteverlies bij het openen van de koelcel.

 

  • Opbouw van basisstructuur van koelcel op maat

De basisstructuur van een koelcel op maat worden gevormd door de wanden, het dak en de vloer. De constructie van de wanden wordt volledig op maat gemaakt door het verzagen van standaardpanelen in de gewenste hoogte en breedte. De afgeronde hoeken zorgen voor extra hygiëne.

 

Voor deze sandwichpanelen kiest u best een dikte van 8 à 10 centimeter zodat deze voorzien zijn van voldoende isolatie. Des te meer isolatie, des te minder warmteverlies. Des te minder warmteverlies, des te minder energie moet je verbruiken.

 

Naast de wanden is er uiteraard ook een dak en een vloer nodig. Wij adviseren steeds om ook voor de vloer de nodige isolatie te voorzien. Anders gaat er zeer veel koude via de vloer verloren.

 

  • Installatie van de koelgroep

Naast de basisstructuur heeft een koelcel uiteraard ook nood aan koelgroep. Deze moet correct gedimensioneerd zijn voor het voorziene volume en de beoogde temperatuur.

 

Je laat de koelgroep best zo dicht mogelijk bij de koelcel, maar wel in een andere ruimte installeren. Als je de koelgroep in dezelfde ruimte plaatst, dan zorgt dit voor extra warmte in de ruimte. Dit vermindert dan weer het rendement van je koeling, waardoor je extra energie verbruikt.

 

Meer weten over de mogelijkheden van een koelcel op maat? Contacteer Frigo Noël & David.