Welke premies bestaan er nog voor warmtepompen?
Scroll verder

De afgelopen jaren heeft de overheid stevig gesnoeid in de premies voor energiezuinige investeringen. Warmtepompen zijn gelukkig deels ontsnapt in deze besparingsdrang. Aanvullend op de stevige besparing op uw energiefactuur, hebt u onder bepaalde voorwaarden nog recht op een premie tot maximum 1.700 euro. In deze blog bespreken we het Vlaams gewest.

 

Sinds 2012 komen warmtepompen niet langer in aanmerking voor een fiscaal voordeel op uw belastingsbrief. Wel bestaan er nog premies die worden uitgereikt door de netbeheerder. Deze premies zijn ook mogelijk voor elektrische warmtepompen.

 

Welke warmtepompen wel en welke niet?

De premie geldt alleen voor een nieuwe elektrische warmtepomp die u inschakelt voor de verwarming van een ruimte én eventueel bijkomend voor sanitair warm water. De premie geldt niet voor een warmtepompboiler die alleen dient voor sanitair warm water. Uitgesloten van de premies zijn warmtepompen die worden ingezet voor het verwarmen van een zwembad of voor koeling/airco.

 

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie bedraagt maximaal 1 700 euro en hangt af van verschillende factoren waaronder het type warmtepomp, het rendement van de warmtepomp en het vermogen van de pomp. Wanneer de pomp een bestaande elektrische weerstandsverwarming vervangt, dan verdubbelt de hoogte en het maximum van de premie.

 

Erkende aannemer

U krijgt de premie alleen wanneer u de warmtepomp laat installeren door erkende aannemer. Frigo Noël en David voldoet aan al de voorwaarden.

 

Interesse in de mogelijkheden van een warmtepomp en de mogelijke premies? Nodig ons uit voor een vrijblijvende technische analyse.