Wat zijn de voordelen van een gekoelde werktafel?
Scroll verder

Steeds meer professionele keukens beschikken over een gekoelde werktafel. Een moderne horecakeuken die efficiënt wilt werken, kan eigenlijk niet meer zonder gekoelde werktafel. De grootste voordelen van een gekoelde werktafel? Geen tijdsverlies door het voortdurend heen en weer lopen voor de verse ingrediënten én extra werkcomfort voor het keukenpersoneel.

Een ervaren horecaondernemer moet je dit niet meer vertellen. Als je je keukenteam wilt gemotiveerd houden, dan moet je zorgen voor een professionele keuken waar het aangenaam en efficiënt werken is. Een gekoelde werktafel behoort meer en meer tot de standaarduitrusting van een moderne keuken.

Waarom een gekoelde werktafel?
Een gekoelde werktafel combineert twee functies waardoor ze heel wat voordelen biedt. Bovenaan is het een werkblad, waar de volledige mise-en-place kan worden voorbereid of andere kookactiviteiten kunnen worden ondernomen. Onder dit werkblad zitten verschillende lades of deuren om producten of gerechten koel te bewaren.

Veel restaurants hebben naast een gekoelde werktafel ook een vriescel of een koelcel. De vries- of koelcel biedt de nodige capaciteit voor de grote opslag of wanneer grote delen van de mise-en-place moeten worden weggezet. De gekoelde werktafel dient om de te verwerken handvoorraad aan ingrediënten vers te houden. Deze producten moeten meteen bij de hand liggen om snel te kunnen worden genomen en verwerkt.

Een gekoelde werktafel bespaart het keukenteam heel wat heen en weer geloop naar de vries- of koelcel. Het is dus niet alleen comfortabel voor je keukenteam, je verdient de investering ook terug door de efficiëntiewinsten.

Hoe de juiste gekoelde werktafel kiezen?
Net zoals bij alle keukenapparatuur bestaan er voor gekoelde werktafels talrijke modellen en mogelijkheden. Je laat je dan ook best adviseren door een ervaren specialist in koel- en diepvriesinstallaties. Deze bekijkt zowel de mogelijkheden in je keukenruimte als je de behoeftes van je keukenteam. Zo is het belangrijk om in je gekoelde werktafel afzonderlijke ruimtes te voorzien voor het apart bewaren van vlees, vis en groenten. Ook kan je kiezen voor schuiven of deuren. Zo bieden schuiven bijvoorbeeld extra overzicht, wat heel praktisch is. Op basis van een uitgebreide analyse stelt een expert de meest geschikte gekoelde werktafel voor.

Meer weten over een gekoelde werktafel? Contacteer vrijblijvend Frigo Noël & David.