Wat is de prijs van een lucht-lucht warmtepomp?

Scroll verder

Lucht-lucht warmtepompen zijn heel efficiënte toestellen om je woning te verwarmen in de winter en te verkoelen in de zomer. In de winter neemt een lucht-lucht warmtepomp warmte op uit de buitenlucht, transporteert die via een warmtewisselaar en geeft de lucht binnen verwarmd af. In de zomer werkt dat proces omgekeerd: de pomp haalt de warmte uit de binnenlucht en geeft die af aan de buitenlucht via de warmtewisselaar.

Wat is nu de prijs van een warmtepomp? Alles hangt natuurlijk af van je woning. Maar grofweg begint de prijs van een standaard lucht-lucht warmtepomp vanaf 1.500 à 2.000 euro per ruimte, inclusief installatie. In dat geval heb je toptoestellen die uitstekend presteren en zelfs te bedienen zijn via je smartphone. Hecht je veel waarde aan het design? Dan ligt de prijs van een lucht-lucht warmtepomp, inclusief installatie, rond de 3.000 euro per toestel.

Hoeveel toestellen moet je dan voorzien voor je hele woning als je wilt verwarmen en verkoelen met een lucht-lucht warmtepomp? In een appartement van ongeveer 100 m2 zijn 2 toestellen zeker voldoende, maar soms is zelfs 1 apparaat voldoende. Woon je in een gemiddeld huis met bijvoorbeeld 3 slaapkamers? Dan komt de prijs van lucht-lucht warmtepompen gemiddeld uit op een kleine 9.000 euro, inclusief installatie.

Is je woning klein en goed geïsoleerd? Dan is een lucht-lucht warmtepomp zeker een interessante oplossing. Want de verwarmde of koele lucht kan moeilijk ontsnappen. Woon je in een groot huis met veel verschillende ruimtes? Dan zal het snel duur worden om in elke kamer een toestel te installeren. Daarom is de prijs van een lucht-lucht warmtepomp vooral interessant voor mensen met een kleinere woning.

Wil je graag exact weten wat de prijs van een lucht-lucht warmtepomp zal zijn in jouw woning? Vraag vrijblijvend een technisch bezoek aan. We helpen je graag verder