Wat is de juiste temperatuur voor een kinderkamer?

Scroll verder

Veel mensen vragen zich af wat de juiste temperatuur is voor een kinderkamer. Wij behandelen deze belangrijke vraag in onderstaande blog.

 

Voor een baby geldt – hoe vreemd het ook mag klinken – in de kinderkamer een ideale temperatuur van 18°C. Te warm is dus zeker niet goed. Ook wanneer je kinderen opgroeien, slapen ze het best bij een temperatuur van 18°C.

 

Wanneer je kinderen later hun kinderkamer als eigen leefruimte gaan gebruiken, dan is het wel belangrijk om eenvoudig een hogere temperatuur te kunnen bereiken. Een zogeheten aircoheater (warmtepomp lucht – lucht) biedt de ideale oplossing om op elk moment de juiste temperatuur in te stellen voor een kinderkamer.

 

Individuele aansturing

Een warmtepomp lucht – lucht heeft een eigen individuele aansturing met een afstandsbediening waardoor je op elk moment eenvoudig de gewenste temperatuur kunt bepalen voor een kinderkamer. Dit betekent dat je in de kinderkamer een heerlijk warme temperatuur kan bereiken, zonder dat je centrale verwarming het hele huis moet opwarmen. Dit bespaart je heel wat energieverlies.

 

Wanneer je opgroeiende kinderen ’s avonds studeren of op hun eigen kamer televisie kijken, dan is het met een warmtepomp lucht – lucht perfect mogelijk om alleen in deze kamer een aangename ‘leeftemperatuur’ van 21°C of meer te behalen.

 

In de zomer biedt dit toestel bovendien de mogelijkheid om de kinderkamer te koelen. Vele kinderkamers situeren zich rechtstreeks onder het dak, waardoor het in de zomer broeierig warm kan worden.

 

Met een warmtepomp lucht – lucht heb je naast de verwarming ook meteen een energiezuinige koeling. Als je kiest voor een kwaliteitsvol toestel, dan heb je bovendien geen last van geluid. Warmtepompen werken uiterst geluidsstil.

 

Een warmtepomp lucht – lucht kan op elk moment eenvoudig geïnstalleerd worden. Wanneer je in zee gaat met een bekwame installateur, worden de binnen- en buitenunit visueel maximaal weggewerkt.

 

Meer weten over de mogelijkheden van een warmtepomp lucht – lucht om de temperatuur in een kinderkamer te regelen? Contacteer Frigo Noël & David.