Wat is de impact van een koelvitrine voor je zaak?
Scroll verder

Een koelvitrine is van onmisbaar belang voor je zaak. Allereerst geeft dit meubel je zaak stijl en uitstraling. Daarnaast plaatst het je producten in de kijker. Tenslotte is een koelvitrine onmisbaar voor het vers en fris houden van je waren.

 

Een koelvitrine bestaat in allerlei maten en soorten. Denk maar aan de grote staande of liggende koelvitrines in superettes. Daarnaast heb je ook de koeltogen in bakkers, slagers, viswinkels,… Ook broodjeszaken of snackbars maken gebruik van een koelvitrine.

 

  • Een koelvitrine bepaalt de uitstraling van je zaak

Een koelvitrine trekt per definitie de aandacht in je zaak. Het is hier dat je klanten je producten beoordelen en selecteren. Het is dan ook belangrijk dat je koeling fraai oogt en de uitstraling van je zaak vergroot.

 

Er bestaan koelvitrines in alle mogelijke vormen, stijlen en afwerkingen. Binnen het vrijwel eindeloze aanbod vind je gegarandeerd de klassieke, rustieke of eigentijdse, moderne koelvitrine die perfect in het interieur van je zaak past.

 

  • Zorg dat je producten in de kijker staan

Je koelvitrine moet je producten in de kijker plaatsen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van doorzichtig glas. Denk bij het beoordelen van een koelvitrine goed na: komen in deze koelvitrine mijn producten optimaal tot hun recht?

 

  • Functionaliteiten zijn belangrijk

De ene koelvitrine is de andere niet. Vooral de koelcapaciteit is belangrijk. Zo moet een koelvitrine van een slagerij de producten kunnen koelen tot 0 à 2 °C terwijl dit bij een bakkerij slechts 4 à 5°C moet zijn.

 

Daarnaast is het bij een koelvitrine voor een viswinkel bijvoorbeeld belangrijk om te kiezen voor inox en aangepaste koelelementen. In het andere geval tast het overvloedige zout de koelvitrine zeer snel aan.

 

Kijk bij het kiezen van een koelvitrine ook naar het onderhoudsgemak. Het is zeer belangrijk om de koelvitrine regelmatig te reinigen.

 

Meer weten over de mogelijkheden van een koelvitrine? Contacteer Frigo Noël & David.