Wat is de relatie tussen isolatie en warmtepompen?
Scroll verder

 

Isolatie en warmtepompen staan in nauw verband met elkaar. Het beste is om uw woning eerst goed te isoleren en zo snel mogelijk nadien te investeren in een warmtepomp.

 

Goede isolatie beperkt het warmteverlies van een woning. Hierdoor hebt u minder bijkomende verwarmingsbronnen nodig. Voor de warmtepomp betekent dit dat u een toestel met een lager vermogen kunt gebruiken. Warmtepompen met een lager vermogen kosten veel minder. Bovendien hebben ze ook minder elektriciteitsverbruik. U wint dus twee keer.

 

Terugverdientijd vier jaar

Een investering in isolatie verdient zich altijd terug. Dat geldt ook voor een warmtepomp. Een warmtepomp heeft in een nieuwbouwwoning een terugverdientijd van amper vier jaar.

 

Een warmtepomp in elke woning?

Een hedendaagse nieuwbouwwoning is gegarandeerd voldoende geïsoleerd zodat een warmtepomp geen enkel probleem vormt. Een warmtepomp van 9kW vermogen volstaat vast en zeker. In vele gevallen gaat het zelfs met minder. Wilt u echt weten hoe veel warmte uw woning nodig hebt? Op www.liveheatpump.be kunt u het haarfijn berekenen.

 

Ook voor bestaande woningen valt eenvoudig te berekenen welk vermogen uw warmtepomp nodig heeft. Hiervoor verwijzen we u graag naar de Heat Pump Configurator op www.generalbenelux.com.

 

Op zoek naar een ervaren installateur van warmtepompen van A-merken zoals General? Contacteer Frigo Noël & David. Wij berekenen graag voor u welk vermogen uw woning nodig heeft. Bovendien stellen wij na een plaatsbezoek geheel vrijblijvend een totaalofferte op.