Wat betekent invertertechniek bij warmtepompen?

Scroll verder

 

De afgelopen jaren ondergingen ook warmtepompen verdere technologische ontwikkelingen. Zo bedacht General de zogeheten invertertechnologie.

 

Traditionele warmtepompen werken volgens het principe van ‘aan’ of ‘uit’. Dit betekent dat de compressor van de warmtepomp altijd met dezelfde snelheid werkt. Daardoor zal de gewenste temperatuur in de kamer steeds schommelen.

 

Op zoek naar een oplossing

General zocht en vond hiervoor een oplossing. Met de inverterregeling werkte General een traploze sturing van de DC-compressor uit. Dit geeft aan de warmtepomp de mogelijkheid om de temperatuur in de kamer constant te houden. Afhankelijk van de gemeten temperatuur, versnelt of vertraagt de compressor voortdurend zijn eigen snelheid.

 

Voordelen van invertertechnologie

Invertertechnologie heeft dankzij de constante temperatuur niet alleen voordelen voor het wooncomfort. Het energieverbruik van de warmtepomp, op zich al een uiterst energiezuinig toestel, daalt nog eens met 40 tot 60 procent.

 

Wilt u ook genieten van de technologische vernieuwingen van General? Contacteer Frigo Noël & David. Wij installeren bij u thuis een energiezuinige warmtepomp met invertertechnologie.