Facebook

Waarom werk je best samen met een koeltechnisch bedrijf voor de plaatsing van je koeling en diepvries?

20 december 2016 | Koeling | David Petit

De koeling en diepvries zijn voor een horecazaak van levensbelang. Deze toestellen bepalen grotendeels de houdbaarheid en kwaliteit van de producten. Bovendien vormt het energieverbruik een grote hap uit de dagelijkse kosten. Dat zijn meteen de belangrijkste redenen om in zee te gaan met een professioneel koeltechnisch bedrijf voor de plaatsing van je koeling en diepvries.

Vooraleer een koeltechnisch bedrijf een losstaande koel- of vrieskast of een vaste koel- of vriescel installeert, vindt er een grondige analyse plaats. Tijdens een plaatsbezoek bekijkt het bedrijf wat de functie is van het toestel én wat de omgevingsfactoren zijn. Al deze parameters spelen een belangrijke rol voor het kiezen van de beste koel- en vriesinstallaties.

Wanneer je als horecazaak op eigen houtje dergelijke belangrijke keuzes maakt, dan koop je mogelijks niet-professionele en niet aangepaste toestellen. De problemen volgen dan gegarandeerd…

Tropenkoelkast nodig in de keuken

Een mooi voorbeeld van het kiezen van onaangepaste koeltoestellen is het plaatsen van een gewone koelkast in een professionele keuken. In een keuken lopen de temperaturen door de kookactiviteiten soms bijzonder hoog op. Een gewone koelkast biedt in die situaties onvoldoende koelvermogen om de goederen op de beoogde lage temperaturen te behouden.

Je hebt dan een professionele koelkast van de tropische klasse nodig. Deze koelkast ondervindt geen problemen met het grote temperatuurverschil tussen de inhoud van de koelkast en de hoge temperaturen in de keuken.

Goeddraaiende horecazaken?

Een ander aandachtspunt is het veelvuldig openen en sluiten van een koelkast of vrieskast in goeddraaiende horecazaken. Omdat het druk is, wordt de koel- of vriesinstallatie bijzonder intensief gebruikt. Telkens de koel- of vrieskast wordt geopend, verdwijnt er warmte. Wanneer de koelinstallatie onvoldoende vermogen heeft én niet is aangepast aan dit intensieve gebruik, dan loopt de temperatuur te hoog op én raken de goederen beschadigd.

Ook hier geldt weer het advies: laat een professional het juiste toestel adviseren voor de meest optimale toepassing, aangepast aan de omgeving.

Nood aan advies van een professioneel koeltechnisch bedrijf voor de installatie van de juiste koel- en vriesinstallaties in een horecazaak? Contacteer Frigo Noël & David voor advies en een plaatsbezoek.

Website by Tonc +