Waarom investeren in een warmtepomp?

Scroll verder

 

Een warmtepomp is een uitstekende investering. Dat geldt zowel voor nieuwbouw als renovatie. U bespaart er veel energie mee, een voordeel waarvan u elke energiefactuur opnieuw geniet.

 

Mensen die renoveren of een nieuwbouw realiseren, twijfelen meestal over welke verwarmingsinstallatie ze moeten plaatsen. Al te vaak wordt er nog steeds gekozen voor installaties op gas of stookolie. Hoewel deze ook sterk aan efficiëntie gewonnen hebben, kunnen ze toch niet op tegen een warmtepompinstallatie.

 

Fractie elektriciteit voor veel vermogen

Warmtepompen lucht – lucht of lucht – water hebben het enorme voordeel dat ze slechts een fractie elektriciteit verbruiken voor een groot koelend of verwarmend vermogen. Hierdoor behalen ze een bijzonder groot energierendement. De investering blijft bovendien vergelijkbaar met wat een traditionele verwarmingsinstallatie kost. Daarnaast heeft een warmtepomp ook de mogelijkheid om te koelen in de zomer, een mooie extra troef.

 

Terugverdientijd van amper vier jaar

Daarom mag u voor een warmtepompinstallatie al rekenen op een terugverdientijd van amper vier jaar. Dat bekent dat de installatie door de maandelijkse besparingen zichzelf al na vier jaar volledig heeft terugbetaald. Vanaf dan maak je pure winst. Daarom adviseren we zeker ook voor nieuwbouwprojecten een warmtepompinstallatie. Zo heb je nog vele jaren voor de boeg om maximaal te profiteren van de energievoordelen.

 

Hoe langer het gebruik, des te hoger het uiteindelijke rendement. Bij een energiezuinige, goed geïsoleerde woning hoort gewoon een warmtepompinstallatie.

 

Wilt u ook geld verdienen aan uw warmtepompinstallatie? Contacteer dan Frigo Noël & David. Wij werken graag een vrijblijvende totaalofferte uit.