Wat zijn de voordelen van een warmtepomp in een kantoor?

Scroll verder

Klimaatcomfort is van groot belang in een kantoor. Om dit optimale klimaatcomfort te bereiken, biedt een warmtepomp de perfecte oplossing. Met een lucht – lucht warmtepomp heb je tegelijkertijd een energiezuinige verwarming voor de winter én de optimale koeling in de zomer.

Wie werkt, heeft nood aan de juiste temperatuur. Niets is zo vervelend als werken in een kille, koude omgeving tijdens de herfst- en wintermaanden. In de lente- en zomermaanden is het dan puffen geblazen, wat ook niet ten goede komt aan het werktempo.

Twee problemen in één keer opgelost

Met een lucht – lucht warmtepomp los je beide problemen in één keer op. Bovendien kies je voor een energiezuinige installatie die perfect kan geïnstalleerd worden in bestaande kantoren. Allereerst heb je een buitenunit nodig die discreet op het dak of tegen een gevel wordt geplaatst. Deze buitenunit bevat de warmtepomp en gebruikt de buitenlucht om deze op te ‘pompen’ naar hogere temperaturen. Deze lucht met hogere temperatuur wordt via een netwerk van flexibele leidingen naar de binnenunits in de kantoren gevoerd. Met een multi-split systeem kan één buitenunit probleemloos meerdere binnenunits voeden.

In de zomermaanden – wanneer de temperaturen oplopen – werkt de warmtepomp omgekeerd én wordt er gekoelde lucht aangevoerd. Deze zorgt dan weer voor een heerlijk koel effect op kantoor.

Correcte plaatsing van groot belang

Om te vermijden dat de warmtepomp voor hinderlijke windverplaatsingen zorgt op kantoor, is een vakkundige plaatsing van de binnenunits belangrijk. Er bestaan tal van manieren om de binnenunits te installeren: hoog tegen een wand, geïntegreerd in valse plafonds, geïntegreerd in ingemaakte meubels,…. In elk geval laat je deze klus best over een koeltechnisch bedrijf. Zij installeren de binnenunits zodat er niemand last van heeft.

Frigo Noël & David specialiseert zich in lucht – lucht warmtepompen voor verwarming en airco op kantoor. Contacteer ons voor advies en een plaatsbezoek.