Facebook

Op welke prijs moet je rekenen voor een koelcel?

20 november 2015 | Koeling | David Petit

blog-op-welke-prijs-moet-je-rekenen-voor-een-koelcel

Een koelcel behoort bij een horecazaak of voedingsbedrijf tot de standaarduitrusting. Een goede koelcel is een basisinvestering. Uiteraard ben je nieuwsgierig wat een koelcel kost. Net zoals elke investering heb je een brede waaier aan keuzes die de prijs van een koelcel beïnvloeden.

 

Wat is de prijs van een koelcel?

Voor een standaard koelcel van 2 op 2 meter moet je toch rekenen op een investering van 4000 à 5000 euro. Hiervoor krijg je wel de nodige kwaliteit, wat betekent een kwaliteitsvolle koelgroep en een koelcel met voldoende isolatie.

 

Welke elementen beïnvloeden de prijs van een koelcel?

De prijs van een koelcel wordt door een aantal elementen beïnvloed. We bespreken deze kort:

 

  • Welk volume heb je nodig?

Dit is bijzonder belangrijk. Zo mag je zeker niet investeren in een te grote koelcel. Bereken vooraf de nodige capaciteit. Zo is het belangrijk dat je koelcel steeds goed vol zit. Anders verlies je zeer veel warmte bij het openen van de deuren. Een te grote koelcel kost je niet alleen extra bij de aankoop, je verliest veel meer energie.

 

  • Welke isolatie wens je?

Het is belangrijk dat de koelcel zo weinig mogelijk warmte verliest. Hiervoor worden de wanden en de vloer geïsoleerd. Wij adviseren steeds een isolatiedikte van 10 à 12 centimeter. Dit kost qua investering uiteraard meer dan dunnere wanden. Anderzijds verdien je dit terug door de lagere energiekosten.

 

Zorg zeker ook voor een geïsoleerde vloer. Anders verlies je veel warmte en riskeer je condensatie aan de onderzijde van de vloer, bijvoorbeeld in de kelder.

 

  • Welke koelgroep kies je?

Uiteraard speelt de koelgroep een belangrijke rol voor de prijs van een koelcel. Kies voor een betrouwbaar kwaliteitsmerk. Allereerst geniet je van een langere levensduur, bovendien ligt de betrouwbaarheid veel hoger. Een koelcel is onmisbaar voor de goede werking van je bedrijf, kies dan ook voor kwaliteit.

 

Denk ook aan de buren en zorg dat je koelgroep niet te veel lawaai maakt. Zo bestaan er ook geluidarme koelgroepen.

 

Meer weten over de prijs van een koelcel? Contacteer Frigo Noël & David. Wij maken vrijblijvend een prijsofferte.

 

Website by Tonc +