Moet ik kiezen voor een vaste of mobiele airco?

Scroll verder

Als u overweegt geld te besteden aan een mobiele airco-installatie, maakt u best eerst de vergelijking met een vaste airco. De voordelen die een vaste airco opleveren, overtreffen vast en zeker de extra investering. Zeer veel mensen die een mobiele airco aanschaffen, krijgen later spijt van hun keuze. Vervolgens investeren ze alsnog in een vaste airco-installatie.

 

Een mobiel aircotoestel wordt tijdelijk geplaatst in een ruimte om te koelen. De compressor zit verwerkt in het mobiele toestel of kan buiten worden opgesteld, waarbij er steeds een slang naar buiten moet. Dit oogt weinig fraai.

 

Een mobiel toestel moet iedere warme periode opnieuw worden opgesteld en afgebroken, wat uiteraard niet altijd handig is. Zo hebt u voor een mobiele airco-installatie ook de nodige stockageruimte nodig.

 

Vaak gebeurt het naar buiten brengen van de slang via een openstaand raam. Het spreekt voor zich dat dit niet veilig is. Bovendien is het nog eens onhandig wanneer u de woning wenst te verlaten.

 

Vaste airco-installatie  

Een vaste airco-installatie wordt eenmaal vakkundig geïnstalleerd. Eén druk op de knop en uw airco functioneert wanneer u het wenst. Geen gezeul meer met toestellen en leidingen die u naar buiten moet krijgen. Bij een vaste airco-installatie staat de compressor altijd buiten in de vorm van een buitenunit. Zowel het binnentoestel als de nodige doorvoerleidingen naar buiten, kunnen netjes worden weggewerkt in het interieur.

 

Een vaste airco-installatie maakt bovendien veel minder lawaai dan mobiele aircotoestellen. U hoort een ingebouwd vaste aircotoestel amper draaien.

 

Meer weten over het inbouwen van een vaste airco-installatie in uw woning of bedrijf? Nodig Frigo Noël en David uit voor een vrijblijvende technische analyse.