Facebook

Een kleine koelcel als perfecte alternatief voor een frigo.

18 september 2017 | Koeling | David Petit

Naast de koelkast in de keuken beschikken veel mensen nog over een tweede frigo om etenswaren koel te houden. Vaak wordt deze geplaatst in de berging of in de kelder. Frigo Noël stelt een kleine koelcel als perfect alternatief voor in de plaats van de eerste en/of tweede frigo.

Een kleine koelcel heeft alleen meer voordelen. Terwijl de levensduur van een verplaatsbare koelkast vrij beperkt is, heeft een koelcel – mits correct onderhoud – een zeer lange levensduur. Een koelkast in de koele berging heeft een bijkomend nadeel. De warmte van de koelkast wordt afgegeven in de ruimte, waardoor deze opwarmt. Dat is uiteraard niet de bedoeling van een koele berging. Mits een correcte plaatsing heb je bij een koelcel dit opwarmingseffect niet, omdat je de koelgroep op afstand kan laten plaatsen.

Enorme capaciteit

Het grote voordeel van een koelcel evenwel is de enorme koelcapaciteit. Je kan dit niet vergelijken met de beperkte koelcapaciteit van zelfs een grote frigo. Wanneer je graag feestjes geeft voor familie of vrienden of regelmatig barbecues organiseert, dan bereid je heel wat etenswaren voor.

Een gewone frigo is te klein om alle eten voor een feest of barbecue koel te houden. Bij een kleine koelcel is dat geen enkel probleem. Je kan de volledige ruimte gebruiken om je voeding heerlijk koel en fris te houden.

Besparing van geld en ruimte

Een koelcel kan volledig op maat ingebouwd worden in elke ruimte, bijvoorbeeld de koele berging. Je kan deze berging volledig of deels gebruiken om in te richten als koelcel. Dit vraagt een investering van ongeveer 4.000 euro. Wanneer de koelcel zich in de buurt van de keuken bevindt – bijvoorbeeld in een aanpalende ruimte – dan heb je mogelijks geen koelkast meer nodig in je keuken. Dat levert meteen een mooi besparing op, zowel in geld als in ruimte.

Welke koelcel voor jou?

Welke oplossing voor jou het meest ideaal is, laat je best over aan een koelspecialist. Op basis van de ontwerpplannen van je nieuwbouwwoning kan deze op maat een koelcel uittekenen. Deze vakman beslist meteen ook over de aangewezen positionering van de koelgroep. Deze kan op afstand geplaatst worden zodat de rest van de ruimte behouden blijft als koele berging.

Droom jij van een kleine koelcel als alternatief voor een frigo? Kies voor het maatwerk en het vakmanschap van Frigo Noël. Contacteer ons voor verdere informatie.

Website by Tonc +