Je eigen inloopkoelkast? Het kan!
Scroll verder

Hotels, slagers en bakkers hebben er beslist een … Maar wist je dat een inloopkoelkast ook perfect bij je thuis mogelijk is. Het is een ideaal alternatief voor een kelder. Maar ook ambitieuze hobbykoks en semi-professionele cateraars kiezen steeds vaker voor een inloopkoelkast bij hen thuis. Wij nemen de trend onder de loep.

Van walk-in closet naar walk-in fridge

De walk-in closet is inmiddels ingeburgerd in Vlaanderen, maar de walk-in fridge? Dat is voor de meeste mensen een brug te ver. Maar zo gek is het eigenlijk niet. Zeker als je geen kelder hebt … En duur hoeft het ook helemaal niet te zijn. Met een uit de kluiten gewassen koelsysteem (wat eigenlijk een warmtepomp is), geraak je al een heel eind.

Hoe werkt een inloopkoelkast?

Een inloopkoelkast werkt op dezelfde manier als een gewone koelkast, namelijk volgens het systeem van de warmtepomp. Simpel gezegd: de pomp onttrekt warmte aan de omgeving. Die warmte wordt in een compressor samengeperst en via een condensor aan de achterzijde van de koelruimte afgevoerd.

Voordelen van een inloopkoelkast

De inloopkoelkast biedt uiteraard tal van voordelen ten opzichte van een gewone koelkast. Kamp je vaak met een acuut plaatsgebrek in je koelkast? Dat is voltooid verleden tijd als je voor een inloopkoelkast opteert. Die geraakt namelijk nooit vol. Bovendien kun je alles netjes een eigen plekje geven, terwijl je in een gewone koelkast vaak tijd verliest om alles te herschikken als je weer eens iets uit het onderste vak wil halen.

Andere voordelen van de inloopkoelkast zijn:

  • professionele apparatuur met een lange levensduur
  • integreerbaar in de bergruimte
  • bewaren in optimale omstandigheden
  • perfect op maat bestelbaar

Extra tip: isoleer je vloer

Zie je een koelcel thuis wel zitten? Zorg dan voor een geïsoleerde vloer. Anders loop je het risico op condensatie. Bovendien is de inloopkoelkast ook zuiniger als de vloer voldoende is geïsoleerd.

Ben je benieuwd of een inloopkoelkast bij jou mogelijk is? Stel je vraag aan onze experts