Facebook

Je airco onderhouden: hier hou je best rekening mee!

26 juli 2016 | Airconditioning | David Petit

Op zich vereist een airco bij je thuis bijzonder weinig onderhoud. Eén keer per jaar reinig je best de filters en spuit je het binnentoestel in met een reinigingsmiddel. Deze onderhoudstaken kan je als particulier eenvoudig zelf uitvoeren. Wanneer je in zee gaat met een installatiebedrijf dat ook naservice biedt, kan je deze jaarlijkse reinigingsklus ook aan hen toevertrouwen.

Een aircotoestel koelt niet alleen een kamer, ook de lucht wordt gefilterd. Aangezien er heel wat stofdeeltjes door de lucht zweven, spreekt het voor zich dat deze ophopen in de filter van een aircotoestel.

Hoe een filter reinigen?

Om te vermijden dat je toestel na verloop van tijd blokkeert en dat de lucht niet meer kan circuleren, wordt deze filter best één keer per jaar gereinigd. Hiervoor verwijder je de filter, stofzuig je deze en was je de filter uit. Nadien plaats je de gereinigde filter eenvoudig terug.

Binnentoestel reinigen

Wanneer je de filter verwijderd hebt, kan je het binnentoestel van je airco inspuiten met een specifiek reinigingsproduct. Als je deze twee onderhoudstaken elk jaar trouw uitvoert, dan blijft je airco probleemloos in perfecte conditie.

In winkels en andere publieke plaatsen

Het onderhouden van een airco is het gevolg van het zuiveren van de lucht. In omgevingen waar veel meer stofdeeltjes rondvliegen – bijvoorbeeld in winkels of plaatsen waar veel mensen komen – moet het onderhoud frequenter gebeuren, bijvoorbeeld twee keer per jaar.

In deze professionele omgevingen wordt er ook veel meer beroep gedaan op de airco. Deze is voortdurend aan het koelen en verwarmen. De deuren gaan op een dag veel meer open en toe, wat het toestel meer belast.

Je kan het onderhoud van een airco perfect zelf uitvoeren. Frigo Noël en David voert deze service op verzoek ook graag uit voor zijn klanten. Meer weten over het onderhoud van een airco? Contacteer ons hier voor meer informatie.

Website by Tonc +