Is vloerverwarming mogelijk met een warmtepomp?

Scroll verder

Een warmtepomp lucht – water valt perfect te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming garandeert een stabiele temperatuur in je woning. Het is een zogeheten lagetemperatuurverwarming.

 

Warmtepomp en vloerverwarming: de perfecte combinatie

Een warmtepomp garandeert een stabiele toevoer van warmte-energie. Dit is perfect voor vloerverwarming.

 

We raden steeds aan om tussen de warmtepomp en de vloerverwarming een buffervat te plaatsen. Dit vermijdt temperatuurschommelingen in het verwarmingssysteem.

 

Nieuwbouw en renovatie

De combinatie vloerverwarming met een warmtepomp past zowel in nieuwbouwwoningen als bestaande woningen waarbij de vloerverwarming momenteel nog functioneert op aardgas of aardolie. Ombouwen vormt geen enkel probleem.

 

Temperatuurboost nodig?

Het enige nadeel van vloerverwarming is dat deze een zeer stabiele temperatuur in je woning garandeert. Snel de temperatuur laten stijgen, is niet mogelijk. Toch kan je het soms nodig vinden om je woning een ‘snelle temperatuurboost’ te geven. Ook hiervoor hebben we een mooie oplossing.

 

Zo kan je je vloerverwarming aanvullen met luchtgeventileerde convectoren. Zowel de vloerverwarming als de luchtgeventileerde convectoren worden aangestuurd door de lucht – water warmtepomp.

 

Meer weten over de combinatiemogelijkheden van vloerverwarming met een warmtepomp? Contacteer Frigo Noël & David.