Is verwarming in elke kamer nodig ?

Scroll verder

Een verwarming in elke kamer laten draaien vraagt veel energie en dus ook geld. Daarom vraag je je misschien af of het wel nodig is om elke kamer te verwarmen. En meer nog, misschien wil je niet overal verwarming plaatsen?

Vroeger? Verwarming in elke kamer laten draaien

Vroeger moest je je huis intensief verwarmen. De thermostaat hing standaard beneden. Wou je ook boven een aangename temperatuur? Dan moest je beneden de temperatuur vrij hoog draaien, zodat heel je huis kon opwarmen. Het resultaat? In elke kamer draaide de verwarming. En zo kreeg je een onbehaaglijke warmte beneden, in ruil voor een aangename temperatuur boven.

Vandaag? Verwarming in elke kamer apart bedienen

Vandaag kan dat gelukkig anders. Nu kun je met de juiste installatie de verwarming in elke kamer apart bedienen, bijvoorbeeld met een lucht-lucht-warmtepomp. In elke kamer wordt een binnentoestel geïnstalleerd dat aangesloten wordt op 1 buitenunit. Zo kan je heel lokaal verwarmen of net koelen. Je hebt dan verwarming in de winter en een airco in de zomer. Het grootste voordeel? Je regelt de temperatuur heel energie-efficiënt én zuinig, want je moet niet meer heel je woning verwarmen.

Is verwarming in elke kamer installeren nodig?

Maar is het dan wel nodig om in elke kamer verwarming te installeren? Ja, toch wel. Met uitzondering van een bergzolder misschien. Maar voor een maximaal leefcomfort, doe je er goed aan om in elke kamer verwarming te voorzien. Dat betekent niet dat je de installatie overal moet laten draaien. Je kan heel gemakkelijk ruimtes zoals de badkamer, slaapkamer en studeerkamer alleen verwarmen als je ze gebruikt.

Lucht-lucht warmtepomp als oplossing

Een lucht-lucht warmtepomp is ideaal om lokaal te verwarmen. Je installeer 1 buitenunit die in de winter warmte en in de zomer koelte uit de buitenlucht haalt en terug afgeeft aan de toestellen die binnen geïnstalleerd zijn. Zo heb je een warm huis in de winter en een fris huis in de zomer. Bovendien kan je de binnentoestellen apart bedienen. Zo moet je niet meer in elke kamer de verwarming laten aanstaan.

Heb je vragen over de mogelijkheden van verwarmen en koelen met een warmtepomp? Neem gerust contact op of vraag een vrijblijvend bezoek aan. We helpen je graag verder.