Hoe verloopt de installatie van een warmtepomp?
Scroll verder

Een lucht – lucht warmtepomp is door een vakman eenvoudig te installeren. Ruwweg samengevat moeten er drie zaken gebeuren: de installatie van de binnenunit(s), het plaatsen van de koelleidingen en de installatie van de buitenunits. In de overgrote meerderheid van de projecten gebeurt de installatie op slechts één werkdag.

 

  1. Installatie binnenunits

De binnenunits blazen de warme of koele lucht in de ruimte. Deze kunnen op verschillende manieren geïntegreerd worden. Zo zijn er binnenunits die hoog of laag tegen de wand kunnen gemonteerd worden. Ook inbouwcassettes zijn perfect mogelijk.

 

Een mooie oplossing zijn kanaalunits. Deze kan je bijvoorbeeld in je dressing laten plaatsen, waarbij met flexibele luchtkanalen de lucht naar de juiste ruimte wordt gebracht. Je kunt één kanaalunit ook lucht laten verdelen naar meerdere ruimtes.

 

  1. Koelleidingen

Koelleidingen zijn nodig om de binnenunit(s) en de buitenunit(s) met elkaar te verbinden. Bij een singlesplitsysteem is er een rechtstreekse verbinding. Bij een multisplitsysteem wordt één buitenunit met koelleidingen aangesloten op meerdere binnenunits.

 

De leidingen kunnen bij bestaande woningen worden weggewerkt in valse plafonds, via de zolder, via kabelgoten of ingeslepen in de muren. Bij nieuwbouwwoningen worden de leidingen gewoon mee in de chape gelegd.

 

  1. Buitenunits

De buitenunits kunnen eenvoudig op een plat dak worden geplaatst, tegen een muur gehangen of gewoon op de grond gezet. De beste locatie hangt af van de zichtbaarheid en de mogelijkheden om de koelleidingen eenvoudig tot daar te brengen.

 

Een warmtepomp lucht – lucht laten installeren? Contacteer Frigo Noël & David.