Hoe kies je de perfecte koelcel in de horeca?
Scroll verder

Een horecazaak kan niet zonder koelcel. Door de steeds groeiende menukaart met vele keuzemogelijkheden voor de klant, stijgt het belang van een koelcel voor een horecazaak. Wij geven je graag enkele handige tips zodat je de juiste koelcel laat installeren in je horecazaak.

 

Bereken de nodige capaciteit van je koelcel

Het is cruciaal om vooraf te berekenen welk formaat van koelcel je nodig hebt. Zo is het absoluut belangrijk om de koelcel goed te vullen. Dit beperkt het warmteverlies bij het openen van de koelcel. Des te meer vrije lucht, des te meer warmte er ontsnapt.

 

We adviseren om de beschikbare ruimte steeds maximaal te benutten. Plaats hiervoor de nodige wandhoge stapelrekken. Koop dus zeker geen koelcel die te groot is.

 

Kies voor een vloer met afgeronde hoeken

In tegenstelling tot bij een vriescel is het cruciaal om een koelcel wekelijks te kuisen. Om dit te vergemakkelijken kies je best voor een vloer met afgeronde hoeken.

 

Voorzie voldoende isolatie

Om het energieverlies te beperken, kies je best een koelcel met voldoende dikke wanden én een geïsoleerde vloer. Een koelcel zonder geïsoleerde vloer verliest veel warmte. Bovendien leidt dit tot condensatie aan de andere kant van de vloer.

 

Denk na over de plaatsing van de koelgroep

De juiste plaatsing van de koelgroep is van essentieel belang. Je kan deze buiten of binnen plaatsen. Best installeer je deze niet te kort bij de koelcel, want dit bemoeilijkt het koelen. De koelgroep produceert heel wat warmte. Je kan deze warmte zelfs recupereren voor het verwarmen van een ruimte of voor het opwarmen van sanitair water.

 

Wanneer je deze binnen plaatst, is een goede verluchting essentieel. Denk zeker ook aan het geluid voor je buren. Er bestaan geluidsarme koelgroepen die geen overlast veroorzaken.

 

Ga in zee met een betrouwbare installateur

Kies voor een installateur die ervaring heeft in het installeren van koelcellen voor horecazaken. Controleer ook het merk dat wordt geadviseerd.

 

Meer weten over de mogelijkheden van een koelcel? Contacteer Frigo Noël & David.