Garandeert een warmtepomp wel voldoende warmte bij streng winterweer?

Scroll verder

 

Veel mensen betwijfelen of een warmtepomp ook tijdens strenge wintertemperaturen voldoende warmte aflevert voor het verwarmen van de woning of voor het opwarmen van sanitair water. U mag op twee oren slapen: een kwaliteitsvolle warmtepomp heeft hier geen probleem mee.

 

Uiteraard moet een warmtepomp hogere inspanningen leveren om de warmte ‘op te pompen’ wanneer het buiten sterk vriest. Het verschil tussen de buitentemperatuur en de gewenste temperatuur in huis of de warmwatertemperatuur is dan groter.

 

Uiteindelijk vormt deze grotere temperatuuroverbrugging voor een warmtepomp geen probleem. Vergelijk het met de motor van een auto die harder moet werken wanneer het bergop gaat of wanneer de auto zwaarder geladen is.

 

Invertertechnologie

Sommige warmtepompen zijn extra voorzien op het overbruggen van grote temperatuurverschillen. Het A-merk General ontwikkelde hiervoor bijzondere invertertechnologie. Bovendien vergaarde het merk heel wat ervaring en knowhow in Scandinavië, waar General doorheen een groot marktaandeel opbouwde.

 

General garandeert als enige warmtepompenfabrikant warm water van 60°C wanneer de buitentemperatuur -20°C bedraagt. Dit gebeurt zonder hulp van elektrische weerstanden in het toestel en met slechts één compressor. Extreme vorst heeft slechts een verwaarloosbare invloed op het totale rendement over één volledig stookseizoen.

 

Meer weten over de kracht en mogelijkheden van General als energiezuinige verwarming, ook tijdens strenge winters? Contacteer Frigo Noël & David.