Een warmtepomp als alternatieve zwembadverwarming.
Scroll verder

Een eigen zwembad in de tuin is gewoonweg heerlijk. Jammer genoeg laat ons koud en wisselvallig Belgisch weertje het niet toe om het hele jaar te zwemmen. Zwembadverwarming, dan maar. Maar hoe vermijdt u torenhoge energiefacturen? Kies voor een warmtepomp als alternatieve zwembadverwarming. Wij leggen u graag de voordelen van deze alternatieve zwembadverwarming uit.

Om een buitenzwembad in België van pakweg begin april tot begin oktober op elk moment op de juiste temperatuur te houden, heb je nood aan zwembadverwarming. Uiteraard behoort een traditionele verwarming op mazout, aardgas of elektriciteit tot de mogelijkheden. Aangezien er grote hoeveelheden water continu moeten worden opgewarmd, leidt dit uiteraard tot een hoog verbruik. Hoe energiezuinig traditionele verwarming ook beweerd te zijn, het blijven grote energieslokoppen.

Werking als omgekeerde koelkast
Een warmtepomp daarentegen is een uitstekende alternatieve zwembadverwarming. Een warmtepomp werkt als een soort omgekeerde koelkast. De warmte wordt uit de natuur gehaald en als het ware ‘opgepompt’ tot een hogere temperatuur. Deze hogere temperatuur kan je perfect gebruiken om je zwembadwater op een heerlijke temperatuur te brengen en te houden.

Uitstekend rendement als alternatieve zwembadverwarming
Als alternatieve zwembadverwarming biedt een warmtepomp een uitstekend rendement. De pomp functioneert op elektriciteit, die je bijvoorbeeld kan opwekken met fotovoltaïsche zonnepanelen. Dit minimum aan elektriciteit wordt door de warmtepomp met een factor vijf vermenigvuldigd. Eén eenheid elektriciteit levert dus vijf eenheden verwarming van je zwembad op.

Inbouwen in poolhouse
Een warmtepomp kan bovendien perfect ingebouwd worden in je aanpalende poolhouse. De buitenunit kan eenvoudig op het dak geplaatst worden of netjes geplaatst tegen de achterzijde van dit tuingebouw. Je hebt alleen elektriciteit nodig. Aansluitingen voor aardgas of leveringen van mazout moeten niet voor deze alternatieve zwembadverwarming.

Meer weten over de mogelijkheden van een warmtepomp als alternatieve zwembadverwarming? Contacteer dan Frigo Noël & David voor meer info.