Een koelcel voor particulieren? Dit zijn de voordelen!

Scroll verder

Een koelcel is vooral iets wat we kennen van restaurants, bakkerijen, slagers, hotels,… Steeds meer zien we dat ook particulieren kiezen voor een koelcel. En gelijk hebben ze. Wij zetten de voordelen en mogelijkheden van een koelcel voor particulieren helder op een rij.

Een professionele horecazaak kan al langer niet zonder koelcel. Een koelcel biedt het grote voordeel dat deze van vloer tot plafond opslagruimte biedt. Er gaat geen ruimte verloren. Hierdoor kunnen grote volumes voorraad in perfecte omstandigheden worden bewaard. Ook particulieren zien deze voordelen en willen steeds meer een koelcel.

Eén of twee koelkasten?
In het verleden hadden huisgezinnen één koelkast. Al snel bleek deze te klein, bijvoorbeeld omdat de drankvoorraad altijd koel moest zijn of om klaargemaakt eten te bewaren voor een familiefeest. Steeds meer mensen investeren in een tweede koelkast die ze in de kelder plaatsen of in de koelkamer.

Voordelen van een koelcel voor particulieren
De stap naar een echte koelcel voor particulieren is vervolgens snel gezet. In tegenstelling tot een tweede koelkast biedt een koelcel heel wat voordelen. Allereerst heb je professionele apparatuur met een lange levensduur. Deze kan bijvoorbeeld perfect geïntegreerd worden in de koele berging. Zo behoud je een kleine afstand tussen de keuken en de koelcel. Een koelcel blinkt – mits een goede indeling – uit in overzicht en gebruiksgemak. Je kan gewoon tussen je producten wandelen en nemen wat je wilt.

Daarnaast is de opslagruimte ongezien, ook voor de kleinere types koelcellen. Zo is het probleemloos mogelijk om alle drankvoorraad koel te houden én alle voorbereidingen voor een groot feest in perfecte omstandigheden op te slaan.

Advies: kies een geïsoleerde vloer
Ook particulieren raden we aan om een koelcel te nemen met een geïsoleerde vloer. Wanneer je de vloer niet isoleert, loop je het risico op condens aan de andere zijde. Daarnaast gaat er veel koeling via de vloer verloren, waardoor het verbruik stijgt.

Aangezien koelcellen perfect op maat kunnen worden gemaakt met verschillende modules, hoeven particulieren niet te vrezen. Er is voor iedereen wel een koelcel die perfect bij de verwachtingen en behoeftes past. Schakel hiervoor een expert in. Zo koop je de juiste koelcel met het juiste vermogen. Dit betaalt zich later terug in een lagere energiefactuur.

Wil jij als particulier thuis een koelcel? Schakel dan experts in zoals Frigo Noël en David. Contacteer ons hier voor meer info.