Facebook

Dit is waar je industriële koeling aan moet voldoen!

28 juni 2016 | Koeling | David Petit

Dit is waar je industriële koeling aan moet voldoen!

Het spreekt voor zich dat je industriële koeling aan tal van voorwaarden moet voldoen. De goede werking van je industriële koeling is rechtstreeks verbonden met de goede werking van je bedrijf. Wij geven je enkele tips zodat je met je industriële koeling nooit in de problemen komt.

Tal van bedrijven hebben nood aan een industriële koeling. We denken daarbij allereerst aan alle ondernemingen die actief zijn in de opslag, verkoop of de verwerking van voeding. Zij hebben nood aan uitgebreide industriële koeling voor hun dagelijkse activiteiten. Dit varieert van een vleesverwerkend bedrijf, een bedrijf dat kant-en-klare maaltijden maakt tot en met de supermarkt of slager op de hoek.

Het beste advies dat we voor industriële koeling kunnen geven, is het kiezen van een vakbekwame installateur die ook een 24 uur op 24 naservice garandeert. Een vakbekwame installateur staat ook garant voor een goed advies. De juiste keuze van een industriële koeling bepaalt de latere bedrijfszekerheid én heeft een enorme impact op je maandelijkse energiefactuur. Laat je daarom bijstaan door expert die je juist kunnen adviseren inzake merk, type industriële koeling en de bijhorende dimensionering. Ook de plaatsing van de koelgroep heeft een grote impact op de prestaties en het energieverbruik. Dit vraagt vooraf het nodige onderzoek met meerdere plaatsbezoeken.

Warmterecuperatie via je industriële koeling?
Een tweede belangrijke meerwaarde van een ervaren installateur is de vakkundige installatie. Een industriële koeling werkt alleen naar behoren wanneer deze perfect is geïnstalleerd en afgesteld. Het is daarbij aangewezen om te onderzoeken of er eventueel warmterecuperatie mogelijk is. De warmte die vrijkomt in de koelgroep, kan dan herbruikt worden voor het verwarmen van het bedrijf. Hierdoor spaart u veel kosten uit.

24 uur 24 naservice is noodzakelijk
Een laatste aandachtspunt vormt de naservice. Een installateur die industriële koeling plaatst, moet ook 24 uur op 24 uur bereikbaar zijn voor dringende problemen. De goede werking van een industriële koeling is te belangrijk om niet meteen te reageren. Als extra zekerheid adviseren wij steeds om minstens twee koelgroepen te installeren, waarbij deze elk voldoende vermogen bevatten. Zo kan de ene koelgroep het overnemen wanneer de andere uitvalt.

Meer weten over de juiste configuratie en installatie van industriële koeling? Contacteer dan Frigo Noël & David voor meer info.

Website by Tonc +