De warmtepomp als oplossing voor geconditioneerde opslagruimtes.

Scroll verder

Bedrijven die beschikken over geconditioneerde opslagruimtes moeten op elk moment de temperatuur in deze ruimte onder controle hebben. Vaak gaat het om bedrijven met voeding, medicijnen of andere temperatuurgevoelige producten. Eén warmtepomp of meerdere installaties bieden de perfecte oplossing om een constante temperatuur te garanderen in geconditioneerde opslagruimtes.

 

Geconditioneerde opslagruimtes hebben vaak een constante temperatuur van 18C°. Dit geldt voor koude dagen in de winter, maar ook voor warme dagen in de zomer. Dit betekent dat er voor geconditioneerde opslagruimtes zowel nood is aan koeling en verwarming.

 

Warmtepomp in geconditioneerde opslagruimtes

In plaats van te kiezen voor twee afzonderlijke systemen, adviseren wij de installatie van een warmtepomp. Een warmtepomp lucht – lucht (de zogeheten aircoheater) kan zowel verwarmen als koelen met een COP die hoger ligt dan 4. Dit betekent dat een warmtepomp lucht – lucht een rendement bereikt van 400%. Eén geïnvesteerde unit energie, levert vier units aan koeling of verwarming op.  Deze rendementen en debieten haal je nooit uit een conventionele verwarmings- of airco-installatie.

 

Flexibele systemen

Warmtepompen lucht – lucht zijn bovendien uiterst flexibele systemen. Ze kunnen uitgerust worden met de nodige controlesystemen zodat er automatisch een alarm afgaat wanneer de beoogde temperaturen niet worden behaald.

 

Verschillende installaties

Bij grotere magazijnen en grotere installaties, adviseren wij om verschillende losse installaties te plaatsen. Wanneer één warmtepomp uitvalt of er is nood aan onderhoud, dan kunnen de andere warmtepompen de temperatuurregeling overnemen. Met verschillende systemen loop je dus veel minder risico dat je de beoogde temperatuur niet kunt behalen.

 

Meer weten over de mogelijkheden van een warmtepomp in geconditioneerde opslagruimtes? Contacteer Frigo Noël & David.