De meerwaarde van een koelkast met glazen deur in de horeca.
Scroll verder

Waarom kies je in je horecazaak niet voor een koelkast met glazen deur? De koelkast koelt dankzij het geïsoleerde glas even goed. Het grote voordeel is het werkcomfort van je keukenteam of een mooie presentatie voor je klanten.

Een horecazaak zonder koelkast bestaat niet. Zowel in de keuken vind je één of meerdere koelkasten, als vaak in de verbruiksruimte zelf. In de keuken dient de koelkast voor het stockeren van voorraad of klaargemaakte gerechten. In de verbruiksruimte wordt de koelkast gebruikt als eenvoudig te gebruiken laatste stockageruimte voor dranken, vlak voordat er verkocht wordt.

Hoe een koelkast kiezen?
Bij de keuze van koelkast spelen uiteraard tal van factoren een rol. Een belangrijk criterium is de omvang van de koelkast. Dit is cruciaal. In de keuken gaat het vaak om een robuuste professionele koelkast, in de verbruiksruimte zien we vaak ingebouwd maatwerk.

In beide situaties valt het te overwegen om te kiezen voor een koelkast met glazen deur in plaats van een gesloten deur. Wat zijn de voordelen van een koelkast met glazen deur?

Minder openen, minder koudeverlies
Een koelkast met glazen deur wordt minder geopend, waardoor er minder koudeverlies optreedt. Vooraleer je de koelkast met glazen deur opent, zie je al of het gewenste product in de koelkast staat. Vooral voor een keukenteam biedt dit ook een verhoogd werkcomfort.

Stock controleren in één oogopslag
Bovendien kan er eenvoudig gecontroleerd worden of de stock nog op peil zit. Niet alle koelkasten hoeven één voor één geopend te worden, wat tijdverlies veroorzaakt op drukke momenten én de energiefactuur in de hoogte jaagt. Deze voordelen gelden zowel achter de schermen voor de keuken als voor de schermen in de verbruiksruimte.

Mooi marketinginstrument
Een bijkomend voordeel van een koelkast met glazen deur in de verbruiksruimte, is de mooie presentatie. De klant ziet als het ware met eigen ogen je volledige drankenkaart. Vaak zijn de flesjes uitgerust met mooie, aansprekende etiketten, waardoor je koelkast met glazen deur een echt marketinginstrument wordt. Uiteraard is het belangrijk om bij de plaatsing van de koelkasten hiermee rekening te houden. In plaats van een onopvallend hoekje, moet je ze voor een optimaal effect in het volle zicht plaatsen.

Meer weten over een koelkast met glazen deur? Wij staan garant voor gedegen advies, kwaliteitsmerken én een vakkundige installatie. Contacteer ons hier voor meer info.