Facebook

De juiste horeca toonbank bepaalt mee de uitstraling van je zaak.

18 november 2015 | Koeling, Koeltogen | David Petit

blog-de-juiste-horeca-toonbank-bepaalt-mee-de-uitstraling-van-je-zaak

Veel horecabedrijven maar ook bakkerijen, slagerijen en vishandels hebben een gekoelde toonbank. Deze toonbank zorgt ervoor dat je producten heerlijk vers blijven, maar heeft ook een visuele functie. De toonbank staat meestal centraal, krijgt veel aandacht van je klanten en bepaalt daardoor mee de uitstraling van je zaak.

 

Op vlak van design is er voor een toonbank in de horeca of andere voedingszaken vrijwel alles mogelijk. Wil je een rustieke of klassieke toonbank of moet het eerder eigentijds en modern zijn? Alles kan en bestaat wel binnen het enorme gamma.

 

Naast de uitstraling en het uitzicht is vooral de functionaliteit van groot belang. Zo mag je een toonbank voor een viswinkel, een slagerij en een bakkerij niet met elkaar verwisselen. Anders levert dit gegarandeerd problemen op. Elk model heeft zijn eigen functionaliteiten.

 

Welke toonbank in een vishandel?

Zo zal een klassieke toonbank in een viswinkel snel voor problemen zorgen. Het overvloedig aanwezige zout tast bijzonder snel de koelelementen en het aluminium aan. Kies daarom voor inox (roestvrij staal) en speciaal behandelde koelelementen.

 

Welke toonbank in een bakkerij?

Voor een toonbank in een bakkerij is het vooral belangrijk om te kijken naar het koelvermogen. Dit moet niet zo groot zijn omdat de patisserie niet bijzonder koud moet bewaard worden. Een koeltemperatuur van +- 4 à 5 °C is al voldoende.

 

Welke toonbank in een slagerij?

Vlees in een slagerij moet sterk gekoeld worden. Een temperatuur tussen de 0 en 2°C is aangewezen. Dit vraagt uiteraard een aangepaste toonbank.

 

Meer weten over de mogelijkheden van een toonbank in de horeca of een andere voedingszaak? Contacteer Frigo Noël & David.

 

Website by Tonc +