De buffetkoeling: superhandig op events als koeling én als eyecatcher.

Scroll verder

Niet alleen voor restaurants is een buffetkoeling handig. Ook voor traiteurs die catering op locatie organiseren, biedt buffetkoeling heel wat voordelen. Alle gerechtjes worden prachtig gepresenteerd en blijven heel het feest heerlijk vers en fris.

 

Op zeer veel feesten of events wordt gekozen voor zelfbediening. Gasten kunnen – wanneer ze zelf willen – kleine gerechtjes nemen of zelf hun bord opscheppen.

 

Zelfbediening staat als formule centraal bij koude en warme buffetten, maar kan ook perfect toegepast worden voor walking-diners en zelfs recepties. U moet als cateraar minder investeren in bedienend personeel, alle aandacht kan gaan naar het bereiden en presenteren van de gerechtjes.

 

Altijd lekker en fris

Voor de cateraar is het altijd een uitdaging om de koude gerechten mooi te presenteren, én het hele feest lekker fris en voedselveilig te houden. Buffetkoeling biedt op dat vlak eindeloze mogelijkheden.

 

Buffetkoeling op wieltjes

Bovendien bestaat er buffetkoeling die eenvoudig kan verplaatst worden. Er bestaan zelfs toestellen met wieltjes, zeer eenvoudig binnen en buiten te rollen.

 

Afsluiten

Een groot voordeel van buffetkoeling is de aanhoudende koeling terwijl het eten gepresenteerd wordt. Bovendien is het vaak mogelijk om de buffetkoeling met glas af te sluiten, bijvoorbeeld een glazen koepel die naar omhoog en omlaag kan. Dit betekent dat er alleen warmte verloren gaat, wanneer er wordt uitgeschept. Op andere momenten van het feest blijft de buffetkoeling gesloten.

 

Eyecatcher op elk feest

Een buffetkoeling biedt een cateraar een vaste structuur om de rest van zijn gerechten rond te plaatsen. Het vormt een echte eyecatcher op het feest.

 

Meer weten over de mogelijkheden van buffetkoeling? Contacteer Frigo Noël & David.