Besparen op uw energiefactuur: hoe doet u dat?
Scroll verder

 

Wanneer mensen willen besparen op hun energiefactuur denken ze in eerste instantie aan extra isolatie. Dit is en blijft uiteraard belangrijk, maar al te vaak worden de mogelijkheden van een warmtepomp vergeten.

 

Een warmtepomp is een uitstekende investering. Je bespaart allereerst energie, wat goed is voor het milieu. Bovendien laat een warmtepomp uw maandelijkse energiefactuur dalen met maar liefst 40% procent. Dit geld steekt u elke maand op zak.

 

Bij een warmtepomp verwarmt u niet met gas, stookolie of andere fossiele brandstoffen, waardoor u ook voor CO2-reductie gaat. Dankzij de hoge efficiëntie veroorzaakt u voor dezelfde verwarmingscapaciteit tot de helft minder CO2-uitstoot. Met een minimum aan elektriciteit verwarmt of koelt een warmtepomp uw ruimtes. Er bestaan warmtepompen lucht – lucht en lucht – water.

 

Investering?

De investering in een warmtepomp is zeker niet hoger dan bij een traditionele verwarmingsinstallatie. Een warmtepomp is dan ook uitstekend bij renovatiewerken. De investering blijft hetzelfde, alleen betaalt deze zichzelf terug. Zo heeft een warmtepomp bij een nieuwbouwwoning een terugverdientijd van ongeveer vier jaar. Nadien strijkt u elke maand zoner verdere inspanningen een mooie winst op.

 

Ter vergelijking: voor een gasinstallatie is er geen mogelijkheid om de investering terug te verdienen. Een renovatie met stookolie verdient u in ongeveer 7 à 10 jaar terug.

 

Interesse in de energiebesparende mogelijkheden van een warmtepomp? Contacteer dan Frigo Noël & David. Wij komen vrijblijvend langs voor een totaalvoorstel op maat.