Facebook

Een airco met stille buitenunit. Bestaat dat?

13 november 2017 | Airconditioning, Warmtepomp | David Petit

Veel mensen in dichtbevolkte buurten of in appartementsgebouwen durven geen airco te plaatsen, omdat ze vrezen dat de buitenunit lawaaioverlast geeft voor henzelf of de buren. In het verleden kwamen hier wel eens klachten over. Met de moderne airco’s in de vorm van lucht-lucht warmtepompen moet je hiervoor absoluut niet vrezen. Alle airco’s hebben een stille buitenunit dankzij de convertertechnologie.

Uiteraard geldt onderstaande redenering voor hedendaagse airco’s met een stillen buitenunit uitsluitend voor gekende kwaliteitsmerken. We denken daarbij aan General of Daikin. Deze merken investeren continu in verdere innovaties van hun warmtepompen (airco). Naast het verhogen van het energierendement staan ook stille buitenunits zeer hoog op de onderzoeksagenda.

De airco’s van tien à vijftien jaar geleden kan je nauwelijks nog vergelijken met de toestellen van vandaag. Het klopt dat de buitenunits van vroeger geluidshinder konden veroorzaken in de vorm van een hinderlijk gebrom. Deze airco’s draaiden vaak op een te hoog toerental.

De airco’s van vandaag hebben een uiterst stille buitenunit. Eén van de grote factoren hiervan is de invertertechnologie. Dit betekent dat het toerental van de buitenunit volledig wordt afgestemd op de koelbehoefte van vandaag. De buitenunit heeft dus niet slechts één toerental meer, maar kan minder sterk of sterker draaien afhankelijk van de energiebehoefte.

De angst voor een te luide buitenunit speelt dus vandaag niet meer. Jammer genoeg kampen airco’s nog al te vaak met dit onterechte imago.

Meer weten over de mogelijkheden voor een stille buitenunit voor de airco? Contacteer Frigo Noël & David.

Website by Tonc +