Facebook

Op zoek naar een degelijke bedrijfskoeling? Dan hou je hier best rekening mee.

9 november 2015 | Koeling | David Petit

blog-op-zoek-naar-een-degelijke-bedrijfskoeling-dan-hou-je-hier-best-rekening-mee

Veel ondernemingen hebben nood aan een professionele bedrijfskoeling. We denken daarbij aan voedingsverwerkende bedrijven, superettes, bakkerijen, beenhouwerijen,… Vooraleer een bedrijfskoeling te laten plaatsen, hou je best rekening met een aantal zaken. We zetten de belangrijkste elementen voor u op een rijtje.

 

  • Kies voor betrouwbare merken

Bedrijfskoeling – in de vorm van een koel- of vrieskamer of een koel- of vriescel – neemt een cruciale plaats in binnen je bedrijf.

 

Kies daarom voor een betrouwbaar merk. Een slecht werkende bedrijfskoeling kan je heel wat geld kosten, enerzijds door het energieverbruik anderzijds door het risico op pannes.

 

Een koelgroep van een kwaliteitsvol merk gaat langer mee en biedt een hogere bedrijfszekerheid.

 

  • Kies de juiste locatie voor je bedrijfskoeling

Zowel voor de koelgroep als voor de kamer of cel zelf, moet je goed nadenken over de plaatsing. Wanneer mogelijk kan je de koelgroep buiten plaatsen. Dan kan je de warmte efficiënt afvoeren. Uiteraard is het ook mogelijk om deze warmte te recupereren en te gebruiken voor de opwarming van andere ruimtes of voor sanitair warm water.

 

Zorg evenwel dat je koelgroep de buren niet hindert door geluidshinder. Kies bij voorkeur een geluidsarme koelgroep.

 

Je kan de koelgroep ook binnen plaatsen. Zorg er wel voor dat deze de bedrijfskoeling niet hindert door warmte in de ruimte te brengen, waardoor je extra energie verbruikt. Zet de koelgroep daarom bij voorkeur weg van de koeling. Een goede plaats voor een koelgroep is bijvoorbeeld een machinekamer of de technische ruimte van je gebouw. Voorzie de nodige verluchting voor deze ruimte.

 

  • Zorg voor voldoende isolatie

Zorg dat je koelcel of koelkamer ruimschoots geïsoleerd is met voldoende dikke wanden. Vergeet ook zeker niet de vloer te isoleren. Dit leidt anders tot heel wat warmteverlies en condensatie aan de onderzijde van de vloer.

 

Meer weten over de mogelijkheden van bedrijfskoeling? Contacteer Frigo Noël & David.

Website by Tonc +