Facebook

Wat is de beste warmtepomp op de markt in 2017?

28 augustus 2017 | Warmtepomp, Warmtepomp lucht-lucht, Warmtepomp lucht-water | David Petit

Het is onmogelijk om te bepalen wat de beste warmtepomp is op de markt in 2017. Welke warmtepomp de beste is, hangt volledig af van jouw verwachtingen en de specifieke technische situatie. Daarnaast bestaan er verschillende types van warmtepompen die onderling sterk verschillen. Naast de geothermische warmtepompen met een diepteboring – wat een bijzonder grote investering vraagt – bestaan er ook de lucht/lucht warmtepompen en de lucht/water warmtepompen. Over deze laatste twee types vertellen we verder in deze blog.

Wanneer je zoekt naar de beste warmtepomp op de markt in 2017 dan kijk je vooral naar de absolute kwaliteitsmerken. In de eerste plaats denken we daarbij aan General en Daikin. Met deze twee merken maak je altijd de juiste keuzes. Deze merken zetten hoog in op innovatie – lees: rendement – en gebruiken kwaliteitsvolle componenten in hun toestellen.

Binnen elk type van warmtepomp heb je nog verschillende modellen: bijvoorbeeld laag aan de wand modellen, hoog aan de wand modellen of inbouwtoestellen. Ook hier spelen functionele en esthetische keuzes een belangrijke rol om te bepalen wat voor jou de beste warmtepomp is van 2017.

De hybride warmtepomp

Eén van de recente nieuwigheden is de hybride warmtepomp. Wanneer de buitenomstandigheden te koud worden voor een optimaal rendement van de warmtepomp, wordt de hybridemodule geactiveerd. Dit betekent dat je verwarmingssysteem of je systeem voor warm water overschakelt op aardgas. Dit systeem is vooral interessant bij renovatieprojecten waarbij al aardgas in de woning aanwezig is.

Wat in nieuwbouw?

Wanneer we kijken naar een nieuwbouwwoning, dan adviseren we in vele gevallen een lucht/water warmtepomp voor het voeden van de vloerverwarming. Bijverwarming kan dan – eveneens gevoed door de warmtepomp – worden voorzien met geventileerde convectoren. Het hele systeem kan worden aangevuld met een lucht/lucht warmtepomp om bepaalde kamers - bijvoorbeeld de slaapkamers – snel en flexibel te verwarmen en te koelen.

Meer weten over wat de beste warmtepomp is in jouw situatie? Contacteer Frigo Noël voor verdere informatie.

Website by Tonc +